Bian pakt tweemaal IRRC SSP podium, Caljouw zegeviert in Open 600 onder tropische omstandigheden in Tsjechië

Onder tropische omstandigheden werd dit weekend de tweede ronde van het IRRC verreden. De plaats van handeling was op het stratencircuit van het Tsjechische Terlicko. Performance Racing Achterhoek kende een uitstekend weekend en wist diverse podiums te scoren.

Kwalificaties Pierre Yves Bian

Pierre Yves Bian begon  aan zijn IRRC-debuut  voor het Performance Racing Team Direct was Bian snel onderweg en wist aan het einde van de eerste IRRC kwalificatie te verassen door de pole voor zich op te eïssen. In de middag wist de Fransman zich uiteindelijk als vierde te kwalificeren voor de derde en vierde wedstrijd van het IRRC. In de Open 600 klasse wist Bian een derde tijd neer te zetten.

Kwalificaties Ilja Caljouw
Na zijn pech in de kwalificaties in Hengelo, wilde Ilja Caljouw dit weekend in Terlicko goed starten. Het circuit was ook voor hem nieuw en dus was het zaak om eerst baankennis en een goed ritme op te doen. Na de eerste kwalificatie stond Ilja er voorlopig als 14e bij. Tijdens de tweede kwalificatie voor het IRRC Supersport wilde de Yamha coureur er uiteraard nog een schepje bovenop doen want er zat nog meer in. De tweede kwalificatie voor het IRRC Supersport wist hij dan ook af te sluiten op  een tiende plaats. In de Open klasse wist Caljouw voor een grote verassing te zorgen door zijn Performance Racing Achterhoek Yamaha op de pole positie te parkeren voor de twee te verrijden races.

RaceDay
Met tevredenheid werd teruggekeken op een goede trainingsdag. Graag wilde het team samen met Ilja en Pierre Yves deze lijn doorzetten naar de dag van de races .

Race 1 IRRC Supersport
Het was vroeg dag voor het team. De eerste race stond namelijk al om 9.30 uur op de planning. Bij start was Bian als een speer weg en nam de leiding in de wedstrijd. Ilja Caljouw kende een mindere start en werd bij de eerste bocht ver naar buiten gedrukt. Dit leidde er toe dat hij veel plaatsen verloor en terug viel van plek 10 naar 18. Pierre Yves Bian nam intussen nog altijd de leiding in de wedstrijd gevolg door zijn landgenoot Matthieu Lagrive. Ilja Caljouw was begonnen aan een inhaalrace waarbij hij weer wat plaatsen voor zich wist te winnen. Tot drie ronde voor het einde van de race kon Bian aan kop blijven tot Lagrive hem voorbij ging en Bian dus opschoof naar P2. Hierna kon hij het tempo van Lagrive niet volgen waarna hij moest lossen. Daarna ontstond er een groot gevecht tussen Bian en de derde en vierde man in race. In de laatste chicane wist de Belg Laurent Hofman nog voorbij te gaan aan Pierre Yves waardoor hij de race op de derde plaats wist te eindigen en hiermee zijn eerste podium voor Performance Racing in de wacht sleepte. Ilja Caljouw wist na een knappe inhaalrace als veertiende de finishvlag te passeren.

Race 2 IRRC Supersport
Na de races van eerder op de dag kon het team zich klaar gaan maken voor race 2. Ilja Caljouw had veel vertrouwen geput uit de Open 600 race. Deze race wist hij namelijk vanaf pole positie te hebben gestart, winnend af te sluiten.  Bij de start wist Ilja ditmaal wel beter weg te komen zijn teamgenoot Pierre Yves wist zich ook nu wee in de voorste gelederen te melden. Hij ging weer het gevecht aan  met Lagrive. Caljouw wist zich te verbeteren ten opzichte van race 1 en vestigde zich binnen de top 10. Bian wist ditmaal zijn landgenoot Lagrive te verschalken en finishte op een tweede plaats achter Jonathan Goetschy. Hiermee pakte de Fransman zijn tweede podium van het weekend! Ilja Caljouw wist als achtste over de finish te komen.

We kunnen tevreden zijn over dit weekend met in totaal 3 behaalde podiumplaatsen voor onze coureurs. Pierre Yves Bian heeft zijn IRRC debuut glans gegeven met twee podiums en Ilja Caljouw kan met tevredenheid terugkijken op zijn optreden in de Open 600 klasse waarin hij er met de winst van door ging. In de tweede IRRC race heeft hij zich keurig weten klasseren binnen de top 10.

De volgende ronde van het IRRC word in het weekend van 6 t/m 7 juli verreden op het circuit van Imatra in Finland.