Performance Racing Achterhoek gaat voor topklassering in Finse Imatra

Na de races in het Tsjechische Terlicko, gaat het IRRC kampioenschap verder op het oud GP circuit van Imatra in Finland in het weekend van 6 t/m 8 juli. Tijdens dit weekend word de derde ronde van het kampioenschap verreden. Het team kijkt erg uit naar dit raceweekend en wil graag de goede lijn van de vorige wedstrijd voortzetten.

In 2016 stond het circuit van Imatra voor het eerst op de kalender van het IRRC. Het was voor iedereen afwachten wat men te wachten stond. Inmiddels is gebleken dat het één van de mooiste raceweekenden binnen het IRRC circus is. Dit heeft mede te maken met het vele publiek en het geweldige circuit. Aankomende dinsdag gaat het team beginnen aan de lange reis. Dinsdagavond zal men aan boord gaan waarna op donderdagochtend aan wal zal worden gegaan om vervolgens weer per auto de reis naar het circuit af te leggen,

Pierre Yves Bian #199
Pierre Yves Bian kan terugkijken op een goed weekend in Terlicko waar hij tweemaal het podium mocht betreden. Momenteel staat de Yamaha coureur op een zesde plaats in het kampioenschap met 43 punten. Het weekend in Imatra is een speciaal weekend voor Bian. De Fransman behaalde hier in 2016 zijn eerste podium in het IRRC Supersport kampioenschap.. Het afgelopen seizoen wist hij zelfs een race te winnen.  Dit jaar gaat hij uiteraard weer voor het podium. De verschillen voorin zijn klein en dus beloofd het weer spannend te gaan worden aankomend weekend.

Ilja Caljouw #14
Ilja Caljouw wist veel progressie te maken in het afgelopen raceweekend. De Performance Racing coureur wist in race 1 als 14e over de eindstreep te komen waarna hij zichzelf in race twee knap wist te revancheren met een 8e plaats. Daarnaast wist Ilja in de open klasse de overwinning te pakken. Het was een weekend waarin hij veel leerde en veel vooruitgang wist te boeken. Aankomend weekend wil hij deze lijn doorzetten waarbij de kwalificaties een belangrijke rol spelen.  Hier wil hij er meteen goed bij zitten zo dat een betere start ook mogelijk is. Het circuit van Imatra is geen onbekend circuit voor Caljouw dus we gaan het zien.

We kijken erg uit naar aankomend weekend en hebben weer zin om er tegenaan te gaan. Op naar goede resultaten. Beide heren zijn ook actief in de open 600 klasse Beloofd een druk programma te worden met op vrijdagavond vrije trainingen, zaterdag twee kwalificaties en race 1. Op zondag zal race 2 worden verreden.

Teameigenaar Tonny Wassink zal aankomend weekend ook weer zijn pak uit de kast trekken en doet met zijn 250cc Honda machine mee op het circuit van Imatra.