Den Besten en Van den Hoek presteren goed tijdens Tsjechische IRRC

Dit weekend werd op het spectaculaire circuit van Horice de 7e en 8e ronde van het IRRC verreden in het Tsjechische Horice. Performance Racing Achterhoek kende een goed weekend, met mooie prestaties van beide coureurs.

Kwalificatie 1 IRRC Supersport
Al om 9.00 uur in de ochtend moest Joey aan de bak. Het zonnetje scheen en er was al een aangename temperatuur. Op dit spectaculaire circuit heb je niet de mogelijkheid om een foutje te maken en moet je echt scherp zijn. Joey was van zins om er direct goed bij te zitten. Direct had de Performance Racing Achterhoek coureur het tempo er al goed in zitten. In zijn 12e ronde wist Joey  zijn snelste tijd te rijden van 2,23.3 dit was goed voor een  voorlopige 4e tijd. Hiermee was Joey niet echt tevreden. Maar Joey heeft in vergelijking tot zijn concurrent Cherveny minder kilometers gemaakt op dit circuit. Cherveny heeft namelijk in mei dit jaar al meegedaan met een race hier in Horice. Joey hoopt in de 2e kwalificatie van vanmiddag de stap naar de eerste rij te kunnen maken en dus bij de top 3 te zitten.

thumb_DSC09634

Kwalificatie 1 IRRC Superbikes
Jochem had om 11.30 uur zijn eerste kwalificatie. Deze baan ligt Jochem erg goed en hij heeft vorig jaar laten zien dat hij hier goed kan scoren. In het begin van de training moest Jochem duidelijk nog even in zijn ritme komen. Maar na mate de training vorderde ging het steeds beter en wist Jochem steeds sneller rond te komen. Uiteindelijk reed de Kawsaki coureur een tijd van 2.23.3. Dit is goed voor een voorlopige 10e tijd. Ook Jochem hoopt in de tweede kwalificatie nog een stap te kunnen maken.

13920755_1360539613959667_1402229195612432416_n

Kwalificatie 2 IRRC Supersport
Joey was niet tevreden over de verreden kwalificatie van eerder op de dag. In de tweede kwalificatie wist Joey dat hij er nog een tandje bij moest doen. De Yamaha coureur ging meteen weer goed van start en had duidelijk een doel, hij wilde zich in de top 3 plaatsen voor de wedstrijddag van morgen. Joey reed   constant maar wist zich zich  niet in de top 3 te vestigen. Met een tijd van 2.224 mag Joey morgen starten vanaf een vierde start plaats. Hiermee moet hij ondanks een seconde sneller te hebben gereden als in de eerste kwalificatie, nog 3 seconden toegeven op Cherveny.  Joey start wel vanaf de eerste rij want men start hier met 4 coureurs naast elkaar. In de wedstrijd worden pas de punten verdeeld dus dan zullen we zien hoe het gaat aflopen

thumb_DSC00299

Kwalificatie 2 IRRC Superbikes
Voor de 2e kwalificatie stond Jochem op een voorlopige 10e plek. De Kawasaki coureur wilde echter ook nog een stap maken voor een goede startplaats morgen. Jochem kwam zeer goed uit de startblokken en was constant op een 4e plek te vinden. Dit wist hij lang vol te houden. Dit deed hij erg knap door constant te blijven rijden. Uiteindelijk zakte Jochem aan het einde van de training een aantal plaatsen. Met een tijd van 2.20.4 start Jochem morgen vanaf een 7e plek. Een erg goede prestatie, met een goede start is alles mogelijk.

thumb_DSC00608

Zondag Race Day
Ook op zondag was het al vroeg heel warm. We moesten al vroeg aan de bak, want het IRRC Supersport mocht op de wedstrijddag het spits afbijten.

Race 1 IRRC Supersport
Om 9.00 moest Joey al aan de bak voor zijn eerste race. De start van Joey was zeer goed en kwam in de eerste ronde al op een 2e plek door achter thuisrijder Mareck Cherveny. Helaas was er na de eerste ronde al een code rood en moest de race worden stilgelegd. Er was een coureur gecrasht en ook in het publiek was er iets gebeurd. Hierdoor heeft de race 2 uur stilgelegen voor er weer een herstart kon plaatsvinden. Er werd een race verreden over slechts 5 ronden. Bij de herstart was Joey weer uitstekend weg vanaf P4 en zat bij de eerste doorkomst zeer kort achter  Cherveny. Joey probeerde er bij te komen maar ronde na ronde moest Joey toch afstand nemen van de zeer snelle Tsjech. Joey wist dan ook te finishen op een zeer goede tweede plek. Goed gereden, op naar race 2.

thumb_DSC0142713920583_1062895420490625_4672860031076749200_n

Race 1 IRRC Superbikes
Jochem mocht starten vanaf een 7e plek, voor land en merkgenoot Johan Fredriks. Dit had Sjakie Spektakel te danken aan zijn zeer sterke QP2 op de zaterdag. Jochem wist dat hij zeer sterk was op dit spectaculaire circuit. De start van de coureur met nummer 88 was zeer goed maar, ook bij de Superbikes was het gelijk al raak een rode vlag situatie maakte een einde aan de race en er moest een herstart komen. Wederom had Jochem weer een goede start en wist zijn 7e plek vast te houden. Dit wist hij een aantal ronden zeer goed vast te houden. Later in de race kwam de coureur op de achtste plek gevaarlijk dichtbij en kon hij niet voorkomen dat hij werd ingehaald.  Hierdoor kwam Jochem als 8ste over de finish .

13977963_951439698314831_187362378_o13951073_951439771648157_1210601009_o

Race 2 IRRC Supersport
Joey kende een wereldstart in race twee, Joey en Mareck kwamen direct met elkaar in aanraking, gelukkig bleven ze er beide opzitten. Bij de eerste doorkomst van de over acht ronden tellende race was, het Joey die aan de leiding lag. Het Tsjechische publiek was er duidelijk even stil van. Het aanwezige Nederlandse publiek moedigde Joey aan. Ook in de tweede ronde lag Joey nog steeds op P1 en reed zeer knap aan de leiding. Een ronde later had Cherveny Joey’s achter wiel gevonden en moest de Performance Racing coureur er alles aan doen om aan de leiding te blijven. Helaas lukte dit Joey niet en werd hij terugverwezen naar P2. De ronde daarop had de zeer rappe Tsjech al een gaatje geslagen ten opzichte van Joey. Joey moest genoegen nemen met een tweede plek tijdens een zeer spannende tweede race. Joey heeft er alles aan gedaan maar, helaas mocht het niet lukken. P2 in race 2!

thumb_DSC01460

Race 2 IRRC Superbikes
Wederom had Jochem een goede start en kwam als 7e de eerste ronde door. Dit hield Jochem een aantal ronden vol tot dat landgenoot Johan Fredriks hem voorbij kwam. Het leek erop dat het een direct gevecht zou gaan worden. Dit bleek ook zo te zijn want Jochem was van plan om er een heus spektakel van te maken en liet het er niet bij zitten en dook in het achterwiel bij Fredriks. Jochem ging het gevecht aan en het werd een rechtstreek duel om p6. Het was een mooie en spannende strijd waarbij Jochem uiteindelijk zeer knap als winnaar uit de bus kon komen. Hiermee wist hij op een zeer knappe 6e plek te finishen. Heel mooi gedaan!

13950908_951439661648168_384286460_o

Het was een mooi weekend in Tsjechië. We hebben ons laten zien. Joey heeft het maximale eruit gehaald met twee keer een tweede plek en ook Jochem heeft zijn vijfde plek in het kampioenschap weer terug door zijn goede prestaties van dit weekend. Hiermee heeft hij de teleurstellingen van Chimay toch wel doen vergeten.

Nu hebben we weer één weekend de tijd om alles schoon en klaar te maken. Zaterdag gaan we namelijk alweer inpakken voor het spektaculaire avontuur naar Imatra in Finland waar we dinsdag naar toe vertrekken voor de 9e en 10 de ronde in het IRRC.