Den Besten zet 4e tijd op de klokken, Van den Hoek niet in actie tijdens QP2 in Croix

Dit weekend is het Performance Racing team aanwezig bij de eerste ronde van het ONK-BeNeCup die dit weekend verreden wordt op het circuit van Croix in Noord Frankrijk. Het team gebruikt dit weekend als test ter voorbereiding op het IRRC seizoen.  Vandaag stonden de eerste kwalificatietrainingen voor Joey in de Supersport en Jochem in de Superbikes op het programma.

12988008_1255792704450170_1361396750_n

Foto Credit: Tiny Kosters

BeNeCup Supersport kwalificatie
Na zijn nette 5e tijd van de eerste kwalificatie was het gevoel bij Joey nog  niet helemaal top. De omstandigheden tijdens de eerste kwalificatie waren al niet ideaal, de tweede kwalificatie zou waarschijnlijk regen worden. Het was zaak om gewoon weer lekker te rijden en er voor te gaan. Geen druk op de ketel het is immers een testweekend voor het team. Ook in deze kwalificatie liet Joey weer goed van zich spreken en wist een derde tijd op de klok te zetten met een tijd van 56.632. In Croix rijd men namelijk rondetijden onder de 1 minuut. De eerste en tweede kwalificatie werd Joey totaal vierde! Morgen mag de Performance Racing coureur dus als vierde van start gaan in zijn eerste race van 2016!

Hieronder de uitslag:
ssp Q1 en Q2

BeNeCup Superbikes kwalificatie 2
Jochem moest er in de eerste kwalificatie duidelijk nog even inkomen. Het ging  allemaal wat moeizaam en moest duidelijk nog het juiste ritme zien terug te vinden. Voor aanvang van de tweede kwalificatie voor de Superbike klasse werd gekeken naar de baan. Men zag dat het half nat en half droog was. Qua bande keuze is dit bijna een onmogelijke opgave. Jochem heeft samen met het team dan ook besloten om de tweede kwalificatie niet van start te gaan. Dit houd in dat hij morgen vanaf P17 vertrekt in beide Superbikes races.

 

Tot zo ver de kwalificaties. Het team heeft te kampen met zeer moeilijke omstandigheden voor wat het weer betreft. Morgen wordt er ook veel bewolking en regen verwacht. We zullen zien wat het word en houden u op de hoogte.

Deel op social media: