Geschiedenis

Dit team is in 2000 opgericht door de coureurs Tonny Wassink, Hans Smees en Jarno Boesveld. Destijds kwamen zij allen uit in de 250 cc klasse. Gedurende het seizoen 2000 gingen de coureurs steeds meer samen werken, wat geleid heeft tot de oprichting van Performance Racing Achterhoek. De grootste successen werden behaald door Hans Smees, die zelfsĀ Nederlands Kampioen in de 250 cc klasse geworden is.

Na het stoppen van Jarno Boesveld en Hans Smees heeft Tonny Wassink Performance Racing Achterhoek voortgezet. Eerst zelf nog als coureur en later als teambaas.

Nadat ook Tonny Wassink stopte met zelf racen, heeft de coureur Frank Bakker voor het team gereden van de periode 2008 tot en met 2014. Met hem zijn mooie podium plaatsen behaald en ook mooie overwinning gehaald, zoals de dubbele overwinning in Hengelo in 2012. Frank Bakker besloot na het zevende seizoen bij het team, om zijn helm aan te wilgen te hangen.

Het team heeft er naar zoveel seizoenen nog steeds geen genoeg van en gaat nog altijd door!

Met Tonny Wassink als teambaas en Ilja Caljouw, en Jorn HambergĀ  e als coureurs komt het team inmiddels uit in de Superbike en Supersport klasse van IRRC het International Road Racing Championship, Daarnaast komt het team een aantal wedstrijden uit in de BeNeLux Trophy. Performance Racing Achterhoek heeft als doelstelling om de titel te veroveren in het IRRC Supersport en Superbike.