Geen titel, maar wel goede resultaten voor Performance Racing team tijdens finale 2024 in Frohburg

Performance Racing Achterhoek greep het afgelopen weekend net naast de titel in de IRRC Supersport 600 klasse, maar sloot het seizoen goed af met diverse podiumplaatsen. Tijdens het finaleweekend van het seizoen 2024, scoorde het Hengelose team ook erg goed in het IRRC Superbikes met coureur Jorn Hamberg. Deze resultaten zorgden voor een goede eindklassering. Het Performance Racing Achterhoek team sloot met deze resultaten het seizoen toch nog goed af.

Neidhardt – Foto

Kwalificaties

Tijdens een frisse kwalificatie dag zat het Performance Racing team er zeer goed bij. Adam MCLean wist na de twee te verrijden kwalificaties de pole positie voor zich op te eisen in de IRRC Supersport 600-klasse. Hiermee zette hij een goede stap voor het pakken van de titel.  Ilja Caljouw had twee lastige kwalificaties in deze zelfde klasse. De Yamaha coureur kwam niet verder dan een zevende plek en had dus een hoop werk te doen op zondag. Wesley Ankersmid zette flinke stappen in vergelijking met vorig seizoen. De coureur kwalificeerde zich als achttiende. Hamberg kwalificeerde zich op zaterdag als achtste voor de twee laatste IRRC Superbike races van 2024.

Races IRRC Supersport 600

Zondag beloofde een spannende dag te gaan worden voor het Performance Racing Achterhoek team. Na hard werken moest nu de titel binnen worden gehaald met Adam MCLean. De omstandigheden waren aanzienlijk beter dan op zaterdag. De start van de eerste race was dan ook erg goed en MCLean ging als eerste de bocht door. Dit was een uitstekende start, maar na een ronde te hebben verreden, kwam MCLean niet meer door. De reden was een technisch mankement in de elektronica van de Yamaha R6. Dit zorgde voor een nul score in de eerste race. Zo stond het Performance Racing team er ineens heel anders voor en moest er in race twee een wonder gebeuren. Sterkhouder Ilja Caljouw sloot de eerste race af als derde en behaalde zo weer een hoop punten voor het kampioenschap. Wesley Ankersmid reed een solide race en werd negentiende.

De tweede race moest er een wonder gebeuren om het kampioenschap alsnog binnen te slepen, maar MCLean ging er vol voor. Na een goede start nam de Noord-Ier de leiding, maar was het gastrijder Jef Van Calster die voorbij ging aan de Performance Racing-coureur. MCLean moest volgen en deed in de laatste bocht nog een aanval op plek één, maar moest genoegen nemen met plek twee. Omdat Cherveny ook aan de finish kwam, was de titel voor hem en zijn Wepol Racing Team. Ilja  Caljouw kwam wederom sterk voor de dag en scoorde een  zwaarbevochten vijfde plek waarmee hij zich verzekerde van plek drie in het kampioenschap. Ankersmid werd in zijn laatste race van 2024 als eenentwintigste afgevlagd.

Races IRRC Superbikes

Tijdens de kwalificaties op zaterdag had er misschien meer ingezeten, maar op zondag kwam Jorn Hamberg goed voor de dag. De coureur die naar de geboorte van zijn zoontje weer op de motor zat. Race één begon meteen sterk en Hamberg was goed voorin te vinden. De snelle Drenth wist zich goed naar voren te vechten en werd zeer knap derde. Een goede prestatie en een flinke opsteker naar wat mindere resultaten eerder in het seizoen.

De tweede race van de dag en de laatste van dit seizoen werd een waar spektakel en één voor in de boeken. Jorn Hamberg reed een ijzersterke race in de regen. De coureur knokte zich ronde na ronde naar voren en hield zicht op plek twee. In de laatste ronde en in de laatste bocht deed hij een alles of niks poging en wist de coureur voor hem te verrassen. Hiermee kwam hij als tweede over de eindstreep en pakte de volle vijfentwintig punten omdat de winnaar een gastrijder was. Een mooie prestatie en een vijfde plek in de eindstand als resultaat.