Kwalificatie 1 Benelux Trophy Nürburgring: Hamberg het snelst, Caljouw derde in de Supersport klasse

Jorn Hamberg heeft samen met Performance Racing Achterhoek de voorlopige pole positie in de Benelux Trophy Supersport weten te behalen. Ilja Caljouw wist de derde tijd neer te zetten in de eerste kwalificatietraining. Virgil-Amber Bloemhard klokte een twaalfde tijd in de Superbike categorie.

Jorn Hamberg
Fotocredit: Madli Hanson

Dit weekend is de Benelux Trophy te gast op de Nürburgring. Nadat de Performance Racing coureurs een succesvolle vrijdag kenden, stond vanochtend de eerste kwalificatietraining op het programma. In een gecombineerd Supersport en Superbike veld, was het Jorn Hamberg die zijn Yamaha R6 naar de voorlopig snelste tijd wist te sturen. Ilja Caljouw was ook snel onderweg en wist de voorlopige derde tijd te pakken in de Supersport klasse.

Virgil-Amber Bloemhard kende een wat lastiger begin van zijn kwalificatiedag. De Kawasaki coureur wist zijn snelste ronde al in het begin van de sessie neer te zetten. Aan het einde van de sessie leek het erop dat hij nog een plaatsje zou kunnen winnen, maar moest helaas genoegen nemen met een  voorlopige twaalfde tijd.

Eerder deze ochtend wist Jorn Hamberg in de Dutch Supersport een voorlopige tweede tijd te behalen.

Deel op social media: