Officiële kalender IRRC seizoen 2016 bekend

Op dinsdag 1 december 2015 werd door de organisatie de officiële 2016 IRRC wegracekalender vrijgegeven . Dit betekend dat alle raceweekenden voor het komende seizoen bekend zijn.

1 Wegraces Hengelo Gld 2015 foto Henk Teerink (19)

Waar we een paar dagen geleden nog de voorlopige kalender te zien kregen heeft de organisatie van de International Road Racing Championschip nu de officiële kalender bekend gemaakt. In vergelijking met voorgaande seizoenen zal het komende seizoen ook weer bestaan uit zes raceweekenden. Dit houd dus in dat er weer 12 races voor zowel de Supersport, als de Superbike Categorie op het programma staan.

Veranderingen
Halverwege vorige seizoen werd al bekend dat de 40ste GP van de Noordzee in Oostende, tevens ook de laatste was. Voor de zuiderburen betekend dit dus één raceweekend minder op eigen bodem. Jammer voor de competitie maar helaas het os niet anders.

foto Henk Teerink (6)

Imatra Finland
Het raceweekend in Oostende kent wel een plaatsvervanger in de vorm van Imatra in Finland (wel iets verder van huis) Het circuit komt u wellicht bekend voor, vroeger werden hier al beroemde straatraces gehouden. Nadat er een tijd niet is gereden, heeft men in Finland het circuit weer nieuw leven ingeblazen. De Findse organisatie wilde de IRRC graag naar Finland halen en in 2016 zal het dan ook zover zijn.
Hier de demo trailer voor 2016:
https://www.youtube.com/watch?v=jUsHFw_QfPY

 

Het seizoen 2016 start in ons eigen Hengelo op 30 april en 1 mei, hierna gaan we in het pinksterweekend op 15 en 16 mei naar Oss. Hierna hebben we een tijdje rust, waarna we in juli op de 22e en 23e naar Chimay vertrekken. 6 en 7 augustus gaan we naar Tjechie Horice, waarna we aan het eind van augustus op de 20e en 21e naar Imatra gaan in Finland. We eindigen het seizoen op 24 en 25 september in Frohburg Duitsland . 

kalender 2016

 

Zet de Data in uw agenda!

Deel op social media: