Performance Racing Achterhoek pakt de draad weer op

Na ruim vier maanden stilte, worden de motoren in juli weer gestart. Het Performance Racing team gaat dan twee dagen testen op het TT-circuit Assen waar de coureurs onder strikte voorwaarden weer kunnen trainen.

Foto Madli Hanson

Door de gevolgen van het Coronavirus heeft het uit Hengelo Gelderland afkomstige Performance Racing team lange tijd niet in actie kunnen komen. Echter is men achter de schermen niet stil blijven zitten. Zo zijn de motoren de afgelopen maanden onder handen genomen en is het team bezig geweest haar werkplaats anders in te richten.

Foto: Madli Hanson

Weer actie op het circuit
Nadat begin maart werd getraind in het Spaanse Alcarras, hebben de coureurs Jorn Hamberg, Ilja Caljouw en Virgil-Amber Bloemhard niet meer op de motor gezeten. Een periode van ruim vier maanden waarin er geen actie mocht plaatsvinden. Dat er niet gereden kon worden, betekent niet dat de coureurs stil hebben gezeten. De nodige conditie, mountainbike- en motorcross trainingen werden in de afgelopen periode afgewerkt. Hoewel wedstrijden nog altijd uitgesloten zijn, staan er op 1 en 27 juli twee testdagen gepland op het TT-circuit in Assen.

Positieve flow doorzetten
Tijdens deze twee testdagen wil het team proberen de positieve flow vanuit Spanje door te trekken. Het zal een hele opgave worden nadat de coureurs dus ruim vier maanden niet actief op het circuit zijn geweest. Daarnaast is er nog het nodige testwerk te verrichten met onder andere de vering van de nieuwe Yamaha R6 van Jorn Hamberg. Het is dus belangrijk om weer ritme op te doen.

Hele IRRC-seizoen geschrapt, maar misschien toch nog races?
Eerder liet de organisatie van het IRRC al weten, alle raceweekenden voor dit jaar te cancelen. Echter zijn er twee evenementen die normaliter deel uitmaken van het kampioenschap, nog niet gecanceld. Zo staan de twee raceweekenden in Horice (Tsjechië) en Frohburg (Duitsland) nog altijd op de planning al dan niet zonder publiek. Mochten deze races doorgang vinden, dan zal het Performance Racing team hierbij aanwezig zijn.

Deel op social media: