Performance Racing Achterhoek presenteert zich en geeft startschot voor nieuwe seizoen

Afgelopen zaterdag 28 april 2018 presenteerde het Performance Racing Achterhoek team zich dit jaar voor het eerst aan sponsoren, club van 50 leden en andere motorsport fans. Met deze avond werd officieel het startschot gegeven voor het raceseizoen 2018 welke aankomend weekend 5 en 6 mei van start gaat op de Varsselring in Hengelo Gld.

De presentatie tijdens deze avond was in handen van motorsportverslaggever Marcel Beerten. Samen met hem werd er even kort teruggekeken op het afgelopen seizoen en werd er vooruit gekeken naar het nieuwe seizoen dat op het punt van beginnen staat.

Seizoen 2017
Het afgelopen seizoen was een jaar met hoogte maar ook dieptepunten. Ondanks alle pech en tegenslagen die het team kende wist coureur Joey den Besten toch de IRRC Supersport 2017 titel in de wacht te slepen. Dit is een prestatie van formaat waar het team natuurlijk erg trots is.

In de winter veel werk verzet.
In de wintermaanden is er door het team hard gewerkt om alles op alle vlakken weer rond te kunnen krijgen. Monteur Arno Wassink heeft er samen met teameigenaar Tonny Wassink voor gezorgd dat het materiaal er voor het aankomende seizoen weer top bij staat dankzij de steun van een trouwe groep sponsoren die achter het team staat.

Ilja Caljouw nieuw in de IRRC Supersport klasse
Met Ilja Caljouw heeft het Performance Racing Achterhoek team een nieuwe coureur in huis gehaald voor de IRRC Supersport  klasse. Caljouw en het team zijn echter geen onbekenden van elkaar. De coureur uit Smilde kwam met zijn eigen team al uit in het IRRC Supersport kampioenschap en is dus geen onbekende op road-race gebied. Voor Ilja is de Yamaha R6 een gehele nieuwe motor waar hij nog erg aan moet wennen. Door de slechte weersomstandigheden tijdens de voorjaarstraining in Frankrijk kende hij een moeilijke start van het seizoen. ‘’Maar er worden steeds stappen voorwaarts gemaakt, we zijn op de goede weg’’,aldus Caljouw.

Een nieuwe uitdaging in de IRRC Superbike klasse voor Joey den Besten
Na twee titels in de IRRC Supersport in 2014 en 2017 werd het voor Joey den Besten en Performance Racing team tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. In 2018 hoopt Joey deze samen met het team te vinden in de IRRC Superbike klasse. Dit jaar gaat Joey uitkomen op een Kawsaki ZX10-R. Een nieuwe motor en een hogere klasse betekent dat er veel nieuwe dingen te leren zijn. Joey maakte tijdens de voorjaarstraining in Frankrijk een val waardoor het voor hem moeilijk was om een goed gevoel met de motor te krijgen. Ondanks deze tegenslag zijn het team en Joey positief gestemd over de uitdaging die men aan gaat dit jaar. ‘’Het is belangrijk om vriendjes te worden met de nieuwe motor en van daaruit op jacht te gaan naar mooie prestaties’’ ,aldus Joey.

Johan Fredriks in de kleuren van Performance Racing Achterhoek
Naast Joey den Besten en Ilja Caljouw zal Johan Fredriks ook uitkomen in de kleuren van Performance Racing Achterhoek. Johan is met zijn eigen Tovami Racing al heel wat jaren actief in de IRRC Superbikes. Daarnaast heeft hij ook al de nodige ervaring opgedaan tijdens endurance races waaronder de 24 uur van Le Mans en 6 uur van Spa. Johan komt evenals Joey ook uit op een Kawasaki ZX10-R en zal zijn eigen team om zich heen houden in de kleuren van Performance Racing Achterhoek.  Johan: ‘’Het deelnemersveld is wederom erg sterk dit jaar. Hierdoor is het lastig om vooraf iets over een prestatie te zeggen maar als ik op een plaats in de top 5 kan mikken zou dat mooi zijn.’’

 

Met de teampresentatie is het seizoen officieel van start gegaan en kunnen we ons opmaken voor de openingsronde van het International Road Racing Championship tijdens onze thuisraces in Hengelo op de Varsselring aanstaand weekend op 5 en 6 mei.

 

 

 

 

Deel op social media: