Performance Racing Achterhoek versterkt zich in 2014 met Achterhoeker Joey den Besten

Naast Frank Bakker heeft Performance Racing Achterhoek voor het seizoen 2014 een Achterhoekse coureur aangetrokken in de vorm van Joey Den Besten. Den Besten zal uitkomen op een Yamaha R6 in het International Road Racing Championschip. Naast het IRRC zal het team samen met Joey ook een aantal wedstrijden uitkomen in het ONK Dutch Supersport kampioenschap.

 foto Henk Teerink (6)

Het leek ons een goed idee om naast Frank een ‘echte ‘ Achterhoeker in ons team te hebben. Dit omdat Joey een aantal goede persoonlijke sponsoren heeft en hij de laatste jaren ook sportief gezien goede prestaties heeft geleverd. We hopen dat Joey onder ons vele mooie prestaties mag beleven dit seizoen en dat we aankomend seizoen de IRRC Supersport titel met hem kunnen binnenslepen. Voor Joey is de IRRC een gehele nieuwe uitdaging, desondanks gaan we het toch proberen. Wat de ONK’s betreft rijden wij in ieder geval in het bijprogramma van de Dutch TT met de ONK Supersport. Ook rijden wij in Oss tijdens het Pinksterweekend. Wat verdere ONK’S betreft bekijken we dat in het seizoen zelf. Mochten we aan een ONK wedstrijd deelnemen dan kunt u dit lezen op www.performanceracing.nl

 

´Joey den Besten: Ik kan het nog haast niet bevatten wat me over komen is. Ik had gedacht niet meer te kunnen racen. Johan Vos, Kasper Vrielink en Kees van Steenis hebben veel voor me geregeld waardoor ik 2014 de mogelijkheid krijg om een nieuwe uitdaging aan te gaan bij het Achterhoekse race team. Het IRRC kampioenschap is helemaal nieuw voor me en weet dus nog niet wat ik kan verwachten. Ik heb er ontzettend veel zin in om te beginnen en om samen met het team leuke dingen mee te maken en goede prestaties neer te kunnen zetten.’’

 

Met coureur Frank Bakker zullen wij net als het afgelopen jaar deelnemen aan het IRRC Superbike kampioenschap. Daar zal Frank evenals vorige jaar deelnemen op de Kawasaki ZX10R. Het hangt van Frank af of hij een aantal ONK wedstrijden wil gaan rijden.

 

Binnen het team zijn wij druk bezig om het martiaal goed voor elkaar te krijgen zodat wij fris en fruitig aan de voorjaarstraining kunnen beginnen en vele kilometers kunnen gaan maken.

 

Wij hebben er in ieder geval veel zin in en hopen een leuk en sportief gezien goed seizoen

 

Namens Performance Racing Achterhoek,

Arno Wassink en Kai Zweverink

Deel op social media: