Performance Racing-coureur Jorn Hamberg fenomenaal tijdens thuisraces in Hengelo 

Performance Racing Achterhoek is het IRRC Supersport-seizoen perfect gestart. Jorn Hamberg domineerde het gehele weekend en was niet te stoppen. Het thuispubliek van het Hengelose motorsportteam was getuige van een waar spektakelstuk. Met maar liefst vier overwinningen kroonde Hamberg zich tot ‘King Of The Ring’. Het publiek genoot niet alleen van Hamberg, maar ook Ilja Caljouw deed namens het Performance Racing Achterhoek team goede zaken. Zo werd de eerste IRRC Supersport-ronde van 2023 tijdens de 55ste editie van de HAMOVE-wegrace een waar klapstuk. 

Fotovredit: Madli Hanson

Zaterdag 6 en zondag mei was het dan eindelijk zover, de eerste ronde van het IRRC Supersport ging dan beginnen. Vooraf was er veel twijfel over wat de weersvoorspellingen zouden doen, maar achteraf kan er worden teruggekeken op uitstekende omstandigheden. Na een goedbezochte rijdersparade werd er op zaterdag gekwalificeerd. 

Kwalificaties IRRC Supersport 

Zaterdag hadden Ilja Caljouw en Jorn Hamberg een zeer vol programma. De coureurs hadden maar liefst vier kwalificaties. Twee voor het IRRC en twee voor de Benelux Trophy Supersport 600. De eerste race van de laatstgenoemde klasse, stond op zaterdagavond gepland. 

De omstandigheden waren in de vroege ochtend nog niet ideaal te noemen, maar het was een voordeel dat de beide coureurs eerst een training voor de Benelux Trophy hadden. Dit was een goede warm-up. Tijdens de eerste IRRC Supersport kwalificatie was het Jorn Hamberg die met een 1.51.5 direct de toon zette. Met deze tijd had de Yamaha- coureur zijn voorlopige pole te pakken Ilja Caljouw greep de derde stek met een tijd van 1.54.3. De tweede kwalificaties zag het publiek een ontketende Hamberg die met een 1.50.1 absoluut de snelste was. Caljouw kwam wederom sterk voor de dag en reedt een 1.52.1 en stand daarmee als derde gekwalificeerd voor de races van zondag.

Fotovredit: Madli Hanson

 

 

Race 1 IRRC Supersport 600 

De race zondag beloofde een rechtstreeks gevecht te gaan worden tussen de nummer één en twee uit het kampioenschap van 2022. Jorn Hamberg was direct goed weg en ging er meteen goed voor zitten. Dat de coureur het hele weekend al snel was werd meteen weer duidelijk, want hij voerde het tempo direct hoog op. Cherveny kon in de beginfase goed meekomen met Jorn en zo reden ze met zijn tweeën weg, Ilja Caljouw was degene die met Petr Naijmam het duel aan ging voor de laatste podiumplek. Hamberg liet zien dat hij veruit de snelste was door een 149.6 op het asfalt te leggen. Cherveny die in het begin nog aardig meekwam, moest zijn meerdere erkennen. Zo werd de eerste IRRC Supersport 600 race van 2023 op naam geschreven Jorn Hamberg en pakte Ilja Caljouw een mooie derde plek. 

Fotovredit: Madli Hanson

 

Race 2 IRRC Supersport 600 

Dat Jorn Hamberg echt een klasse apart was in Hengelo, dat bleek tijdens de tweede race. Na weer een goede start, reedt Hamberg samen met Cherveny weg en konden zij al snel gat slaan. De tweestrijd was ook alweer snel gestreden, want de coureur van het PRA-team na snel afstand en reed de snelste raceronde van 1,49.6 . Hiermee verbrak hij net niet het 10 jaar oude rondenrecord op de Varsselring. Caljouw wist weer een goede race te rijden en werd zeer verdienstelijk derde. 

Fotovredit: Madli Hanson
Deel op social media: