Performance Racing Team Achterhoek gaat voor goede seizoensafsluiter in Duitse Frohburg

Nog een paar nachtjes slapen dan is het al weer zover, zaterdag 26 en zondag 27 september zal Performance Racing Achterhoek voor het laatst dit seizoen in actie komen tijdens de 11e en 12e ronde van het International Road Racing Championschip  die traditiegetrouw zal worden verreden in het Duitse Frohburg. De kampioenen mogen dan al wel bekend zijn, maar dit betekend niet dat er niks meer op het spel staat. Kortom ook het laatste weekend om het IRRC beloofd een spannend weekend te worden!

JOEY DEN BESTEN#65 || IRRC SUPERSPORT
Een jaar gaat snel, dat blijkt nu ook wel weer want een jaar geleden ging Joey naar Frohburg toe met het kampioenschap binnen zijn bereik, dat Joey toen de 2014 titel wist te pakken was een meer dan mooie en goede prestatie. Een jaar later zijn de kaarten voor Den Besten echter iets anders geschut. De titel zit er dit jaar (helaas) voor Joey niet meer in, maar dat had echter niet veel gescheeld of de titel was ook dit jaar in Frohburg weer beslist. Helaas is de kampioen al bekend en ging de IRRC Supersport 2015 titel dit jaar naar de Tsjech Marek Cherveny, die dit jaar samen met Joey mooi heeft gestreden op de baan. Voor aankomend weekend zal dit echter niet anders zijn, Den Besten staat met 174 punten op een zeer mooie 2e plaats. Hij zal deze 2e plaats echter wel willen behouden en wil uiteraard in Frohburg voor de dag overwinning gaan, maar of dit lukt is echter nog maar de vraag maar de coureur uit Halle zal hiervoor zijn uiterste best gaan doen.

1 Wegraces Hengelo Gld 2015 foto Henk Teerink (7)

JOCHEM VAN DEN HOEK#88 || IRRC SUPERBIKES
Voor Jochem was het een raar jaar, vlak voor de start van het nieuwe wegraceseizoen (een week) werd hij door teammanager Tonny Waasink gebeld met de vraag of hij voor het Performance Racing wou uitkomen in 2015 op een Kawasaki ZX10R. De reactie van Jochem was duidelijk, ja hij wilde maar al te graag. Met 0,0 ervaring op de ZX10 stapte hij in Hengelo voor het eerst op de motor. In race 2 liet de werkendammer direct zien dat hij sterk was in de regen met een 5e plek. In Oss en Oostende werd er verder gebouwd aan de band tussen de motor en Jochem. Dit liet Jochem in Chimay dan ook zien door verder naar voren te komen. Het beste weekend voor Jochem was in Tsjechië waar hij met de top 3 meekom maar helaas nog net te kort kwam voor het podium. Aankomend weekend wil Jochem zijn goede prestaties doorzetten en kijken of hij dit zelfde kunstje weer kan flikken in Frohburg met als einddoel nu wel het podium. We zullen afwachten, wat het gaat worden.

IRRC Superbike Oss 2015 foto Henk Teerink (18)

We hopen op een mooi weekend waarin wij het seizoen in stijl af kunnen sluiten. Er gaan een aantal fans en sponsoren mee. Jochem en Joey zullen hun proberen wat moois te laten zien! We gaan ervoor!       

 

Frohburg 2015

Deel op social media: