UPDATE: Dag 1 voorjaarstraing Val Du Vienne!

Zondag is het Performance Racing team aangekomen in Frankrijk op het circuit van Val du Vienne voor de twee daagse test die staat gepland ter voorbereiding op het seizoen 2015. Met test coureur Johan Vos op de Kawasaki ZX10 Superbike machine en Joey den Besten op de Yamaha R6 Supersport machine.

Update Maandag Dag 1
Voor de eerste testdag op het circuit stonden drie sessies op de planning waar zowel Joey als Johan in hun categorie konden deelnemen. Gisteren was het dan eindelijk zover de eerste kilometers van 2015 zouden een feit zijn. Onder wisselende omstandigheden (Ja ook in Frankrijk) kon er dus deelgenomen worden aan de eerste test dag

Supersport coureur Joey den Besten
Na zijn laatste wedstrijd in Frohburg had Joey niet meer op de motor gezeten, ondanks dat hij heel erg veel aan zijn conditie heeft gewerkt deze winter is z’n eerste dag altijd even wennen en aftasten. Maar des ondanks ging Joey toch meteen goed van start en probeerde gelijk zijn goede ritme te vinden. Dit lukte aardig en zo kon hij lekker zijn rondjes rijden. Ondanks dat hij maar 1 droge sessie heeft kunnen rijden keken zowel de coureur als het team terug op een redelijke eerste tesdag.

Dutch TT 2014 foto Henk Teerink (9)

Superbike testcoureur Johan Vos
Omdat Frank niet mee kon had teammanager Tonny Wassink direct al geprobeerd om een juiste oplossing te vinden. Deze bleek echter voor de hand liggend en niet zo ver weg. Monteur van Joey, Johan Vos werd namelijk gevraagd om de Kawasaki ZX10R tijdens de voorjaarstraining aan de tand te voelen. En zo gezegd zo gedaan want Johan is immers geen onbekende in de racewereld.
De eerste dag voor Johan was natuurlijk ook wennen en zijn taak was om goed aan monteur Arno Wassink door te geven wat de Kawasaki nou precies deed. Dat er in de winter gesleuteld was en dat de motor onder handen was genomen was duidelijk, maar toch deden zich de eerste probleempjes al voorkomen. Het schakelen ging namelijk nogal moeilijk en zwaar. Na dat dit de conclusie was werd er een nieuwe Quickshifter gemonteerd  en werd de Shift time iets omhoog gezet. Na dit gedaan te hebben ging het al stukken beter, alleen in de vijfde en zesde versnelling was het nog wat lastig.

 

Het team was redelijk tevreden over de eerste testdag! Het verslag van ‘’vandaag’’ de tweede testdag zal vanavond of morgen  volgen!

Later meer!

Deel op social media: