UPDATES JOCHEM VAN DEN HOEK ULSTER GP DUTCH MOTORSPORT.NL

Afgelopen week heeft het Achterhoekse Performance Racing team met Superbike coureur Jochem van den Hoek deelgenomen aan de Ulster GP in Noord Ierland. De coureur uit Werkendam is maar liefst de gehele week in actie gekomen. De Nederlandse website Dutch Motorsport maakte iedere dag een kort verslag met foto’s Deze reeks verslagen is nu ook te lezen op onze website. Onze dank gaat als team dan ook uit naar de redactie en medewerkers van Dutch Motorsport, hun hebben er voor gezorgd dat Jochem en onze team de aandacht hebben gekregen die we moesten krijgen. Dank gaat uit dat we dit met toestemming mochten plaatsen.   

Woensdag

Jochem van den Hoek heeft woensdag zijn eerste meters gemaakt tijdens de Ulster GP. Het regende de hele dag op het Dundrod Circuit. Van den Hoek reed vandaag een aantal trainingen en de kwalificatie in de Dundrod 150 Challenge.

Alles liep, ondanks de regen, goed voor Van den Hoek vandaag in Noord-Ierland. In de Dundrod 150 Challenge noteerde de Nederlander een elfde tijd in de kwalificatie, van de maar liefst drieënzeventig deelnemers. In de Dundrod Superbike Challenge noteerde Van den Hoek een zesentwintigste tijd. De Dundrod Challenge is een wedstrijd in het voorprogramma van de Ulster GP.

Daarnaast rijdt ‘Sjakie Spektakel’ deze week in de Ulster GP Stock en Superbike klasse. De vrije trainingen voor deze klasse werden vandaag afgelast vanwege het slechte weer.

De reactie van de Nederlander na de woensdag:
‘Wat een baan! Ik ben inmiddels wel wat gewend, maar dit toch wel heel serieus hier. Wat een snelheid op dit circuit! En om de eerste rondjes nog in de regen te rijden ook, is helemaal indrukwekkend. Ik ben erg voorzichtig geweest en heb het tempo langzaam op kunnen voeren. De laatste twee trainingen gingen eigenlijk boven verwachting goed. Ik ben heel tevreden met mijn voorlopige elfde en zesentwintigste positie!’

Donderdag staan er wedstrijden op het programma voor de Dundrod Challenge en trainingen voor de Ulster GP Stock en Superbike klasse.

2 (889)

Donderdag

Donderdag was de tweede dag dat Jochem van den Hoek in actie kwam tijdens de Ulster GP. Ditmaal werd er gereden op een droge baan. De dag begon met trainingen voor de Ulster GP Superbike en Stock klasse. Later op de dag reed Van den Hoek de wedstrijd in de Dundrod Superbike wedstrijd en eindigde de wedstrijd als drieëntwintigste.

De Dundrod 150 Challenge werd afgelast, omdat de organisatie in tijdnood kwam, vanwege verschillende rode vlagsituaties gedurende de dag. Erg jammer voor de Nederlander, want hij had zich als elfde voor deze race weten te kwalificeren.

‘Ik dacht dat het woensdag al hard ging, maar gisteren op een droge baan was helemaal een spektakel! De motor loopt hier op het rechte stuk tegen de 300 km/h. Mijn gemiddelde snelheid is ook bijna 200 km/h, zoiets maak je op geen enkele andere baan ter wereld mee. Ik ben op de droge baan iets terug gezakt, maar heb me toch voor alle wedstrijden weten te kwalificeren. De Dundrod 150 wedstrijd verliep ook erg goed voor me. Ik was goed weg en kwam de chaos van de eerste ronde goed door. Ik kwam in ‘Wheeler’s corner’ heel wijd uit, dit kostte me twee plaatsen, maar die heb ik weer terug kunnen veroveren. Ik ben erg blij met mijn 23e plaats tussen de grote jongens!’

Vrijdag komt Van den Hoek niet in actie. Zaterdag staan de wedstrijden in de Ulster GP Superbike en Stock op het programma.

IMG_8380

Zaterdag
Zaterdag was de wedstrijddag van de Ulster Grand Prix. Jochem van den Hoek kwam in actie tijdens de Ulster GP Superstock en Superbike wedstrijd.

Van den Hoek werd vierentwintigste in de Superstock en eenentwintigste in de eerste Superbike wedstrijd. Helaas kon de Nederlander niet deelnemen aan de tweede Superbike wedstrijd, vanwege een technisch mankement. De Nederlander was zeer tevreden over zijn week tijdens de Ulster Grand Prix.

Van den Hoek over de wedstrijden van zaterdag:
‘Ik heb twee fantastische wedstrijden gereden met veel gevechten! Het is echt wat bijzonders om op deze baan op het scherpst van de snede te rijden. Ik ben heel erg tevreden met de resultaten die ik deze week heb behaald. Helaas kon ik in de laatste race niet van start gaan, zeker omdat deze verreden werd in de regen. Al met al was het een fantastische week en een geweldige ervaring! Ik wil dan ook al mijn sponsoren en in het bijzonder het Performance Racingteam bedanken!’

2 (216)
bron: Dutch Motorsport: www.dutchmotorsport.nl

Later deze week zal er een uitgebreid verslag volgen.

 

Deel op social media: