Voorbeschouwing IRRC Frohburg 2013

Terwijl men zich in Assen voorbereid op een Bitse invasie tijdens het British Superbikes evenement, wat dit aankomend weekend op het TT-Circuit verreden zal worden maakt Performance Racing Achterhoek zich op voor alweer de laatste ronde in het International Road Racing Championschip. Deze ronde word traditiegetrouw verreden in het Oost Duitse Frohburg.

 1150567_485727821522404_519676998_o

Aankomend weekend 20, 21, en 22 september word alweer de laatste ronde in het IRRC kampioenschap verreden. Voor Frank en het team een seizoen met veel pech maar soms ook geluk. Dat hele vele pech was vooral in de voorgaande ronde van het IRRC evenement op het Belgische Chimay een feit. Frank brak hier namelijk zijn sleutelbeen in een training van Belgisch Superbikes Kampioenschap. Dit was heel zeer juist omdat Frank er goed voor stond bij de toenmalige kwalificatietraining voor het IRRC. Tevens ging het in dat weekend ook al stukken beter dan tijdens voorgaande IRRC evenementen. Niet alleen de tijden begonnen er toen op te lijken maar ook qua de afstelling van de machine waren we al een stukje veder gekomen. Doordat Frank viel en zijn sleutelbeen brak heeft hij toen in één klap drie races moeten missen. Door het uitvallen van de ronde in Terlicko werd er in Chimay even als Frohburg dit weekend, ook een wedstrijd op de zaterdag avond verreden. Zoals eerder gezegd dit geld ook voor aankomend weekend in Frohburg!

 

Tijdens het ONK weekend voor twee weken geleden op het TT circuit kwam Frank ongelukkig ten val in race twee van de Dutch Superbikes hierbij liep Frank zelf weinig op. De Kawasaki ZX-10R daarin in tegen had hier en daar wel schade. Monteur Hans Overmaat is afgelopen weekend druk in de weer geweest om alles weer start klaar te krijgen voor het drukke weekend in Frohburg.  Een druk maar hopelijk een sportief weekend. Dit weekend reizen er ook een aantal sponsoren af naar het Duitse Frohburg. Hun kunnen met eigen ogen aanschouwen hoe Frank het gaat doen. Het doel voor dit weekend is zeker een top vijf finish.

 

We hopen op een mooi weekend met mooi weer!

 

Namens Performance Racing Achterhoek,

Kai Zweverink       

Deel op social media: