Voorbeschouwing ONK Pinksterraces Oss 2013

Nog geen week naar de thuisraces in Hengelo op de Varsselring, reist het Performance Racing Achterhoek team zaterdagochtend alweer af naar Oss. Hier zullen in het Pinksterweekend van zondag 19 mei en maandag 20 mei de gebruikelijke Pinksterraces worden verreden.

 onk oss 2913 logo

We zijn amper bekomen van onze eigen thuisraces op De Varsselring of de tweede ONK race op een stratencircuit staat alweer op de kalender. Performance Racing Achterhoek zal hier zoals gebruikelijk aan de start verschijnen met rijder Frank Bakker, die op de Kawasaki ZX10R het tweede raceweekend van het team tegemoet ziet. In Hengelo heeft Frank kunnen wennen en proeven aan de Kawasaki ZX10, nou is het zaak om een bepaald ritme op te bouwen.

 

Aankomend weekend rijden we onze tweede ONK wedstrijd van het seizoen, dit doen wij natuurlijk in de Dutch Superbikes categorie. Vorig weekend heeft Frank zijn race in het ONK Superbikes niet uitgereden omdat hij op oude banden stond en omdat hij al twee races in het IRRC had verreden, waarbij vermoeidheid dan echter een rol gaat spelen. Hierdoor heeft Frank nog geen punten kunnen pakken in het ONK Superbikes. Ons doel dit jaar is dan ook om kilometers te maken op de nieuwe motor en hoofddoel qua klasse is de IRRC. Maar als het IRRC kalender het toelaat schromen we niet om een ONK Superbikes wedstrijd mee te pakken.

ONK en IRRC Hengelo 2013. foto Henk Teerink (20)

Dit is dus ook dit weekend het geval tijdens de ONK Superbikes op het stratencircuit Paalgraven te Oss. Wij hopen op goed weer zodat Frank een goed ritme op kan bouwen. Wat de trainingen en de wedstrijd betreft durven en doen we geen voorspellingen. Maar we hopen uiteraard op onze eerste ONK punten!

QP1 ONK Superbikes 11.15 uurQP2 14.00 uur

Race 16.50 uur

Wij staan in Oss evenals in Hengelo samen met het team van Tasia Rodink bij elkaar. We zien sponsoren en ander publiek graag in Oss om Frank aan te moedigen, u bent bij deze dus van harte welkom zowel de trainingsdag zondag als de wedstrijddag maandag 2de pinksterdag.

 

Namens Performance Racing Achterhoek,

Kai Zweverink

 

Deel op social media: