Voorbeschouwing: Spanning stijgt in IRRC Supersport in aanloop naar Finse IRRC

Performance Racing Achterhoek zal aankomende dinsdag beginnen aan de lange reis naar Finland. Het zal in het weekend van 19, 20 en 21 augustus de negende en tiende ronde van het IRRC kampioenschap worden verreden op het ex Grand Prix circuit in het Finse Imatra. Joey den Besten en Jochem van den Hoek zullen daar de strijd weer aan gaan in het IRRC Supersport en Superbikes.

13921060_1067701183343382_8140030500557667760_n

Het beloofd een waar avontuur te worden, alleen de reis naar Imatra is al een beleving op zich. De organisator van de races in Finland was al langer in gesprek met de organisatie van het IRRC maar, aan het einde van het vorig seizoen was dan eindelijk ‘de kogel door de kerk.’ Het IRRC had er in het seizoen een nieuw evenement bij, de IRRC van Imatra in Finland.

De Finse organisatie heeft er heel veel tijd en geld ingestoken om het IRRC circus naar Finland te laten komen. Dit heeft men onder meer gedaan door, het circuit voorledig opnieuw te asfalteren. Ook heeft men diverse veranderingen aan het circuit aangebracht. De organisatie verwacht dan ook veel publieke belangstelling en naast de races is er een heuse feestweek met diverse andere evenementen om de races heen.

Onderstaand de promo en een filmpje van het circuit
https://www.youtube.com/watch?v=jUsHFw_QfPY

https://www.youtube.com/watch?v=Ewk7Uf9CVS4

Joey den Besten#65 IRRC Supersport – In aanloop naar Imatra
Supersport coureur Joey den Besten staat momenteel tweede in de tussenstand met 170 punten. De Yamaha coureur staat hiermee 20 punten achter op zijn grootste belager Mareck Cherveny. Den Besten wist in Tsjechië de thuisrijder het vuur al aardig aan de schenen te leggen door, in race 2 al een aantal ronden op kop te rijden. Joey moet proberen nog één stapje te zetten om Cherveny te verslaan. Dit weekend zijn voor iedereen de kansen gelijk, aangezien iedereen vanaf nul moet beginnen op dit nieuwe circuit. Dit weekend moet het gebeuren, wil Joey nog uitzicht houden op de titel.

IRRC Chimay 2016 foto Damon Teerink (374)

Jochem van den Hoek#88 IRRC Superbike – In aanloop naar Imatra
Jochem heeft zich in Horice weer goed weten te revancheren, na zijn pech weekend in Chimay. Deze lijn wil Jochem proberen door te zetten in Imatra. Ook voor Jochem geld dat de kansen voor iedereen gelijk zijn. Na de eerste kwalificatie zal dus duidelijk zijn hoe iedereen er voor zal staan. Sjakie spektakel hoopt natuurlijk zijn naam waar te kunnen maken in Finland. We hopen weer op een mooie prestatie en zullen wel zien waar het gaat eindigen.

3 IRRC en BeNecup Chimay 2016 foto Henk Teerink (150)

Dinsdagmiddag zal het team vertrekken richting Duitsland. Hier zal men dinsdagnacht de reis maken per boot richting Finland. Na de bootreis van ruim 30 uur zal er nog z’n 3 uur moeten worden gereisd voor dat men op het circuit zal aankomen.

Vrijdagochtend zullen er vrije trainingen zijn en op vrijdagmiddag zal de eerste kwalificatie worden verreden. Zaterdag staat de tweede kwalificatie op het programma staan en in de namiddag race 1. Zondag zal race 2 worden verreden. Zowel Joey als Jochem zullen beide deelnemen in het Finse kampioenschap in hun categorie.

Deel op social media: