Zeer goed weekend voor Performance Racing coureurs in Oostende

De derde ronde in het International Road Racing Championschip werd verreden tijdens de 40ste Snelheidsprijs van de Noordzee in het Belgische Oostende. Performance Racing coureurs Joey den Besten en Jochem van den Hoek kwamen hier weer vol in actie voor het team uit de Achterhoek.

Na de races in Oss tijdens het pinksterweekend had het team een aantal weken hard kunnen werken aan de motoren en zich zo optimaal mogelijk voor te bereiden op het afgelopen raceweekend in Oostende. Voorafgaand was er door de monteurs hard gewerkt en was men gebrand op een goed resultaat. Tevens is dit ‘waarschijnlijk’ de laatste keer dat het team in actie kwam in Oostende omdat er niet meer geracet gaat worden wegens bebouwing etc. Vrijdag vertrok het team richting België, om zich zo optimaal klaar te maken voor het 3e raceweekend van het jaar.

Kwalificaties
De zaterdag stond in het teken van de gebruikelijke kwalificaties, vooral in Oostende is het van belang om er goed bij te staan wil je voorin mee strijden. Daarom hadden zowel Joey als Jochem gekozen om ook de trainingen van de BeNeCup mee te rijden dit voor extra kilometers op het circuit.

Kwalificatie 1 en 2 Joey Den Besten
Voor Joey begon QP1 om 10.30 uur onder het genot van een zonnetje, ideale omstandigheden dus. Door de extra kilometers had Joey al een goed ritme te pakken en wist gelijk aan te zetten. Joey had het naar zijn zin en had er zin in. Hij reed een tijd van 1.11.2 dit was goed voor een voorlopige 4e tijd!
De omstandigheden voor de 2e kwalificatie waren nog beter dan voor de eerste. Voor deze kwalificatie wou Joey graag proberen om binnen de top 3 te komen zodat hij een goede uitgangspositie had voor de zondag. Aan het eind van QP2 klokte Joey een tijd van 1.10.9 dit betekende dat hij vanaf P4 mocht gaan starten voor de race.

IRRC Oostende 2015. foto Henk Teerink (7)

Kwalificatie 1 en 2 Jochem van den Hoek
Jochem mocht rond de klok van 11.15 aantreden voor zijn eerste kwalificatietraining. Het weer was goed en het zonnetje scheen vol op. Jochem had er weer zin in en was zeer benieuwd hoe de Kawasaki ZX10R aan zou voelen naar de veranderingen die aangebracht waren. Van den Hoek had al meegetraind met de BeNeCup daar gaf hij aan dat het al een stuk beter ging, afwachten dus! Jochem probeerde gelijk aan te zetten en een goede neer te zetten. Jochem zette een tijd neer van 1.11.08 zit was goed voor een voorlopige 9de tijd, hiermee zat er nog wel 2seconden tussen met de kop, hun reden tijden van 1.09. De tweede kwalificatie was laat op de middag. Ondanks dat het wat kouder was geworden wou Jochem toch proberen om bij de top vijf terecht te komen. In het begin van de kwalificatie reed hij wisselende tijden tussen de 1.14 en 1.11. Jochem zette aan en wist er een 1.10.5 uit de slepen. Dit was goed voor de 10e plaats op de grid voor de race dag.

1 (1297)

Race Day
Op zondag waren de weersomstandig in de ochtend nog wat twijfelachtig. Later werd het echter mooier weer en was het team klaar voor een mooie race dag. Het was de taak aan Jochem en Joey om er wat moois van te gaan maken!

Race 1 IRRC SUPERSPORT
De eerste race voor de IRRC Supersport was om half 11. Joey had er zin in en wist dat hij een goede uitgangspositie had. De start van Joey was goed en hij kon gelijk aanpikken bij de eerste drie mannen voor hem. Helaas werd naar een aantal meter de rode vlag al getoond en werd de race dus stilgelegd. De reden hiervan was dat de italiaan  Luca Gottardi was gevallen. Dus volgde er een herstart. Joey was minder goed weg dan de eerste start en probeerde weer bij de eerste 3 aansluiting te krijgen. Dit was moeilijk omdat de kopgroep al een gaatje had geslagen. Joey reed op de 4e plaats maar de 5e en 6e man kwamen ook dichterbij en zo ontstond er een mooi gevecht met een groepje van 3 man. Joey kon wegrijden bij deze twee mannen en kon zo als 4e over de eindstreep komen en pakte dus een aantal belangrijke punten voor het kampioenschap en schoof door de val van de Italiaan door naar plaats 2 in de tussenstand

IRRC Oostende 2015. foto Henk Teerink (44)

Race 1 IRRC SUPERBIKE
Na de Supersport race was het de beurt aan de mannen in de Superbikes om hun kunsten te vertonen. Jochem had een goede start en kon 1 of 2 plaatjes winnen. Een herhaling van de Supersport race deed zich ook in de Superbikes voor omdat ook hier de ronde vlag werd getoond, omdat de Duitser Dider Grams was gevallen. Met de herstart kende Jochem weer een goede start en kwam als 7de de eerste ronde door. Hierna kon hij knap aansluiting vinden met de mannen voor hem en ontstond er een mooi groepje van de nummer 8 t/m de nummer 5. In dit groepje kon Jochem zich goed vinden en kon het gevecht aan gaan. Na vele positie wisselingen kon hij steeds meer naar voren komen en was ondertussen opgestoomd naar P6!! Jochem kwam steeds beter in zijn ritme en reed zijn snelste rondetijd van 1.09.2 en wist in de laatste paar rondjes de 5e man ook nog te pakken en finishte zo dus zeer knap P5!

1 (1381)

Race 2 IRRC SUPERSPORT
Om kwart voor 5 was de aanvang voor race 2 in de IRRC Supersport race. De start van Joey was wederom weer goed en kon weer aansluiting vinden bij de eerste drie. Na de eerste doorkomst zat Joey er nog steeds zeer knap bij maar ondanks dat kon hij er niet voorbij. Joey bleef goed volgen en wachtte af wat er ging gebeuren. Hij kon de derde man voorbij gaan en op jacht gaan naar de 2e plaats. Hij kon goed volgen en zo bleef het zeer spannend. In het laatste rondje zette Joey nog eens goed aan en kon heel kort op de 2e man komen. Joey bleef er heel kort achter rijden en verschalkte de tweede man net voor de eindstreep en pakte zo de tweede plek en de bijbehorende 20 punten. Een zeer mooie ontknoping dus, waar bij hij als winnaar uit de bus kwam!

IRRC Oostende 2015. foto Henk Teerink (22)

Race 2 IRRC SUPERBIKES
De 5e plaats in race 2 had Jochem veel vertrouwen gegeven voor weer een goede klassering. De start van Jochem was wederom goed, alleen in de eerste bocht stond de motor in de verkeerde versnelling waardoor hij een plaatsen moest toegeven. De ronde hierna kwam hij als 10e door en reed een aantal ronde save op de 10e plaats. Na een tijdje kon Jochem de aansluiting weer een beetje terug vinden en door wat kleine foutjes van de mannen voor hem wist Van den Hoek op te stomen naar de 7e stek. Dit hield hij even vol maar moest toen de man achter hem toch laten gaan, waarna hij als 8ste over de eindstreep kwam. Jammer van het foutje in de eerste bocht anders had er misschien wel nog een top 5 ingezeten, ondanks dat heeft Jochem toch weer de nodige punten voor het kampioenschap binnen weten te slepen.

1 (1595)

Dit weekend hebben we een zeer goed weekend gehad met zowel Joey als Jochem. Ook hebben we weer progressie geboekt met de Kawasaki en hebben we goede zaken gedaan voor het kampioenschap. Aankomend weekend rijd het Performance Racing team tijdens de Dutch TT op het circuit van Assen met Joey Den Besten in de ONK Dutch Supersport dat daar rijd in het bijprogramma   

 

 

 

 

Deel op social media: