Bakker goed op dreef in 1e kwalificatie IRRC SBK, Den Besten heeft het moeilijk tijdens 1e kwalificatie IRRC SSP in Oostende

Dit weekend is het IRRC te gast in Oostende, waar de 5e en 6e races voor het IRRC. Vandaag staan er een tweetal kwalificatie voor het IRRC op het programma. Joey den Besten zal zijn opwachting maken in het IRRC supersport. Frank Bakker zal zoals altijd uitkomen in het IRRC Superbikes. Dit weekend zal Frank met zijn Kawasaki ZX10-R ook deelnemen aan het BK Superbikes Hier een update van de eerste kwalificaties van vandaag

 

QP1 Belgisch Kampioenschap Superbikes

Behalve dat Frank dit weekend deelneemt aan het IRRC zal hij ook aan de start verschijnen bij het Belgisch Kampioenschap superbikes. Hier stond vanmorgen  om half 12  de eerste kwalificatie voor op het programma. Frank nam dit als extra training voor het IRRC en wist gelijk de weg goed te vinden. Dat Frank het nu wel een keer naar zijn zin had op de Kawasaki bleek wel want aan het eind van de training stond er een tijd genoteerd van 1.12.3 en daarmee staat Frank voorlopig op P3 met 0,3 seconden achterstand op de man met de poll tijd.

IRRC Oss 2014 foto Henk Teerink (12)

QP1 IRRC Supersport

Voor Joey was het om 13.00 uur tijd voor zijn eerste kwalificatie van de dag. Joey heeft nog nooit gereden op het circuit van Oostende en rijd hier dus voor de eerste keer dit weekend. Dit resulteerde er ook in dat hij het rustig aan deed en geen gekke dingen uithaalde. Hij wou de eerste training echt gaan gebruiken om de baan te gaan verkennen. Met een tijd van 1.14.5 staat hij voorlopig op P16. De tweede kwalificatie kijken of Joey zijn tijd nog kan verbeteren dus!

Joey den Besten Performance Racing Achterhoek 2014. foto Henk Teerink (10)

QP1 IRRC Superbikes

Na zijn goede optreden van vanochtend tijdens het BK wilde Frank deze lijn natuurlijk graag doorzetten. Hij voelt zich goed op de ZX10 en misschien dat hij er bij het IRRC Superbikes er ook wel goed bij kon gaan komen. Dit is hem gelukt met een tijd van 1.11.5 staat hij voorlopig 5de getraind! Dit is een zeer goede prestatie!

 

We houden u op de hoogte middels updates via onze Facebook en Twitter. Een goede eerste kwalificatie voor Frank dus! Joey zal zich proberen te revancheren in QP2 IRRC Supersport!

 

Namens Performance Racing Achterhoek,

Kai Zweverink

 

 

 

Deel op social media: