Bakker noteert 17de tijd op een nat Croix

Performance Racing Achterhoek is dit weekend afgereisd naar het Franse Croix waar dit weekend het ONK te gast is voor de eerste twee races van het seizoen. Frank Bakker neemt dit weekend samen met het team deel aan de eerste twee races in de Dutch Superbikes. Vandaag stonden er twee kwalificaties gepland.

IRRC races Hengelo Gld 2014 Frank Bakker. foto Henk Teerink (30)
Kwalificatie 1

Vanochtend stond de eerste kwalificatie gepland. Het team en Frank hadden er weer zin in en waren vooral benieuwd hoe het zou gaan voor de allereerste keer en de tevens de eerste kilometers voor Frank! Vlak voor de eerste training van de Dutch Superbikes begon het echter te regenen. Dit was de aanleiding voor het team om op regenbanden van start te gaan. Dit bleek geen goede keus, de baan was echter nog te droog voor de regenbanden wat er toe leidde dat het al snel gebeurt was en dat het team genoegen moest nemen met een voorlopige 19de plaats. Het feit was dat Frank amper gevoel kon krijgen met de motor door de omstandigheden. Daar baalde het team en Frank van, maar keken vooruit naar QP2!

Kwalificatie 2
De tweede kwalificatie was redelijk aan het eind van de middag. Feit was dat het echter nog steeds regende en dat men dus weer op regenbanden kon vertrekken. Nou wist het team wel waar ze aan toe waren. Door de regen heeft Frank nog niet echt een juist beeld gekregen van de juiste afstelling. Maar kon zich uit zich uiteindelijk wel opwerken naar de 17e plek!

Frank start morgen in beide races vanaf de 17e plek! Twee plaatjes van de punten af, dus wie weet wat er morgen mogelijk is!

Tot zover de eerste dag in Croix

Deel op social media: