Lastig eerste weekend voor Bakker en Performance Racing in Croix

Afgelopen weekend werden in het Franse Croix de eerste twee ONK races van het seizoen verreden. Performance Racing Achterhoek verscheen hier aan de start met Superbike coureur Frank Bakker #51. Voor Frank waren dit zijn eerste kilometers sinds zijn laatste race voor het IRRC in Frohnurg. Het team gebruikte dit weekend vooral om te testen. Dit ter voorbereiding op de thuisraces in Hengelo.

 Frank croix

 

Zondag

Frank mocht voor de race day vanaf een 17de positie van start gaan. De omstandigheden op de zaterdag waren verre van ideaal. Dit door veel regen. Voor een uitgebreider verslag van de kwalificaties zie https://performanceracing.nl/bakker-noteert-17de-tijd-op-een-nat-croix/

Race 1 Dutch/BeneCup Superbikes
De start van Frank was niet best te noemen en hij was dus slecht weg. De eerste ronde kwam Frank als 19de door. Frank moest het vertrouwen in de Kawasaki duidelijk nog zien te vinden en aangezien dit de eerste keer was dat hij op het droge reed was dit zeer lastig. Ook was de afstelling nog niet ideaal doordat er op zaterdag alleen maar in de regen was gereden en het team dus nog geen droge set up had kunnen vinden. Frank wist in de slotfase nog een plekje voor zich te winnen en eindigde zo op een 18de plek in de eerste race.

Race 2  Dutch/BeneCup Superbikes
Voor de tweede race had het team de nodige veranderingen aangebracht. Dit pakte goed uit want na zijn goede start kwam Bakker nu op P13 door in de eerste ronde. Hij kon dit een paar rondjes volhouden, maar moest hierna toch een aantal coureur aan zich voorbij laten gaan en viel terug naar P17. Omdat hij toch steeds betere rondetijden op het asfalt kon neerleggen, wist hij in de laatste ronde nog een plekje voor zich te winnen en passeerde de eindstreep op een 16de plaats. De veranderingen aan de motor bleken goed uit te pakken, want Frank wist nog een seconde van zijn beste tijd af te rijden.

Dit weekend hebben we weer iets vooruitgang weten te boeken qua afstelling met de Kawasaki ZX10R. Frank moet nog iets meer ritme en vertrouwen weten op te bouwen. Maar we zijn op de goede weg.

LET OP

Over twee weken is het zover.. HET raceweekend van het seizoen op zaterdag 2 en zondag 3 mei. De thuisraces van het Performance Racing team op de Varsselring in Hengelo! Wees er allen bij en steun Frank en Joey op weg naar succes!!

Pooster Hengelo 2015

Deel op social media: