Bloemhard blijkt snelle leerling en behaald prachtig resultaat als nieuwkomer in Tsjechië

Performance Racing Achterhoek kan met een goed gevoel terugkijken op een leerzaam raceweekend in het Tsjechische Horice, waar het team deelnam tijdens de 300 Zatáček Gustava Havla. Dit evenement trekt jaarlijks veel bezoekers en het wordt dan ook wel gezien als de Tsjechische TT Road Race. Performance Racing maakte van deze gelegenheid gebruik, om te testen voor het IRRC weekend, dat in augustus plaatsvindt.

Naast het IRRC, heeft Horice ook de 300 Zatáček Gustava Havla. Het is het eerste roadrace evenement op de Tsjechische kalender en kent veel publieke belangstelling van echte motorsportliefhebbers. Een goede reden om eens aan dit evenement deel te nemen, ook omdat Virgil-Amber Bloemhard voor het eerst deelnam op dit spectaculaire circuit. Hiermee kon hij de nodige kilometers maken voor het IRRC weekend in augustus.

Kwalificaties Supersport en Superbike
Ilja Caljouw mocht als eerste beginnen aan zijn kwalificatie in de Supersport klasse. De omstandigheden waren perfect te noemen en de Yamaha coureur wist tijdens de eerste sessie een voorlopige vijftiende tijd neer te zetten. In de tweede kwalificatie wilde Caljouw nog wat extra gas geven en reed een snelste tijd van 2.31.5. Dit was goed voor een twaalfde startplaats voor de twee races op zondag. Virgil-Amber Bloemhard maakte voor het eerst kennis met het circuit van Horice en bouwde in de eerste kwalificatie het tempo goed op. Een elfde tijd was het eindresultaat en daar waren team en coureur zeer over te spreken. In de tweede kwalificatie deed de coureur uit Andelst er nog een schepje bovenop en wist een tijd van 2.24.6 neer te zetten en stond daarmee als achtste op de grid. Dit was een zeer knappe prestatie tussen een sterk deelnemersveld.

Madli Hanson

Madli Hanson

Race 1 Supersport
De start van Ilja was niet echt goed en de coureur uit Smilde moest zich naar voren knokken. Echter ontstond er na de eerste doorkomst al een behoorlijk gaatje naar de coureur op de negende positie in de wedstrijd. Ilja probeerde wat hij kon en ging het gevecht aan op zoek naar de tiende plaats. Deze afstand was ook al snel groter geworden en dus moest hij proberen zijn elfde positie te handhaven. Dit lukte de Yamaha coureur uiteindelijk ook. Met een iets betere start had er wellicht meer in gezeten, maar ondanks dat wist hij zijn snelste tijd weer te verbeteren naar een 2.27.9.

Eva-Moto

Race 1 Superbike
Na de kwalificatie was het team dik tevreden en vol goede moed voor de eerste race op een zonovergoten Horice. De start van Virgil was niet heel goed en hij verloor een aantal plaatsen. Al snel wist de coureur dit verlies goed te maken door als achtste de eerste ronde door te komen. Het gat naar de top vijf was echter te groot om naar toe te komen. Na een aantal ronden, kreeg Virgil problemen met zijn motor, maar weigerde hij binnen te komen en wist op karakter de race uit te rijden. Helaas moest hij wel wat plaatsen prijsgeven en kwam als elfde over de streep. Na de race bleek een kapotte stuurdemper het euvel te zijn. Herkansing in race twee, maar voor de eerste keer een topprestatie.

Eva-Moto

Race 2 Supersport
Ilja’s start was beter dan in de eerste race en de Yamaha coureur kon gelijk de top tien in duiken. Na de eerste ronde zat hij er dus goed bij. Echter was er al een heel gat ontstaan naar de coureur voor hem, die in achtste positie reed. Het werd een gevecht om de negende stek in de wedstrijd samen met de Duitser Sebastian Frotscher. Het was een mooie strijd en Caljouw wist na negen verreden ronden de negende plek in de race veilig te stellen. Met een tijd van 2.25.8 wist hij zijn beste rondentijd van het weekend te rijden. Mooie vooruitgang dus.

Madli Hanson

Race 2 Superbike
Na de eerste race baalde Virgil flink van de kapotte stuurdemper. Ondanks dat het team zeer tevreden was met de behaalde elfde plek, had er voor de coureur uit het Gelderse Andelst wellicht meer ingezeten. Virgil zette dan ook in op revanche in de tweede race. Zijn start was beter dan in de eerste race en kon direct de strijd aan gaan in de top acht van de wedstrijd. Hij wist direct aan te zetten en kon goed meekomen. De aansluiting naar de top vijf miste Virgil helaas en dus ging hij het gevecht om de zesde positie aan. Het lukte hem deze te veroveren en een behouden race te rijden. Even leek het erop dat Virgil de zesde plaats aan zich voorbij moest laten gaan, maar de Kawasaki coureur liet zich niet verschalken. Bloemhard wist tevens een 2.21.3 te rijden. Dit is een zeer snelle tijd, zeker als je bedenkt dat het de eerste keer was voor hem op dit moeilijke circuit. Een zesde plaats was dan ook een uitstekende prestatie.

Madli Hanson

 

De eerste keer voor Virgil-Amber Bloemhard in Horice met dit resultaat, Ilja Caljouw die weer stappen heeft weten te maken, wij kijken met een heel tevreden gevoel terug op het afgelopen weekend en zijn blij met de progressie die we hebben weten te maken. Het team kijkt dan ook met veel vertrouwen uit naar het IRRC weekend in Horice in augustus. Nu maakt het team zich op voor de TT Isle of Man met Frank Gallagher. Dit evenement start aankomende zaterdag met de eerste trainingen.

 

 

Deel op social media: