Den Besten en Van den Hoek gaan voor goede scores tijdens Tsjechische IRRC races in Horice

Na één weekend niet geracet te hebben, staat het Performance Racing team aankomend weekeinde aan de start in het Tsjechische Horice waar de 7e en 8e race voor het IRRC word verreden. Na een weekend van pech en vreugde, hoopt het team uit de Achterhoek in Tsjechië weer constant te kunnen presteren in zowel de Supersport als de Superbike klasse van het IRRC.

Na het wisselende weekend in Chimay heeft het team achter de schermen weer keihard gewerkt om de Yamaha R6 en de Kawasaki ZX10 weer op en top klaar te krijgen voor het aankomende raceweekeinde in Horice. Vooral voor Superbike coureur Van den Hoek was het een weekend  om snel te vergeten. Hij kende in Chimay veel pech door op vrijdag al onderuit te gaan. Bovendien was het een valpartij waar de coureur uit Werkendam zelf niks aan kon doen. Supersport coureur Joey den Besten kende echter wel een succesvol weekend en wist zijn Yamaha R6 tweemaal naar een tweede plek toe te rijden.

Joey den Besten IRRC Supersport – In aanloop naar Horice
Dat het ook dit jaar weer ongelofelijk spannend is in het IRRC Supersport is, inmiddels geen geheim meer. De strijd tussen de snelle Tsjech Mareck Cherveny en onze Nederlandse troef Joey den Besten blijft maar doorgaan. Joey had graag in Chimay minimaal een keer willen winnen. Helaas is dit de Performance Racing coureur niet gelukt en moest hij genoegen nemen met twee keer P2. In de tussenstand bedraagt het verschil 10 punten met zijn directe concurrent Mareck Cherveny. Aangezien het in Horice de thuisrace is van Cherveny en hij de baan hier heel goed kent, zal het een zeer moeilijke opgave worden. Vorig jaar kon de Tsjech zich al tot kampioen laten kronen in zijn thuisrace dat is dit jaar niet zo. Dit zegt genoeg over de spanning in de competitie. Het is aan Joey!
IRRC Chimay 2016 foto Damon Teerink (867)

Jochem van den Hoek IRRC Superbikes – In aanloop naar Horice
Jochem kende in Chimay heel veel pech, wat zelfs leidde tot een DNF in race 1. Dit was erg zuur mede omdat hij natuurlijk op vrijdag ook al een zeer ongelukkige valpartij meemaakte. Maar ja zoals men dan zegt: That’s racing. Dit weekend zijn er de zo gezegde nieuwe ronde, nieuwe kansen voor Jochem. De coureur van het Performance Racing team heeft vorig seizoen in Horice hele mooie dingen laten zien. Met deze gedachten reizen we dan ook af naar Horice. Het circuit daar ligt Jochem heel goed. Het word ook wel het kleine Isle of Man genoemd. Door zijn DNF in Chimay staat Jochem momenteel op een 6e plaats in het kampioen. Wie weet kan hij weer opklimmen naar P5 in Horice.
3 IRRC en BeNecup Chimay 2016 foto Henk Teerink (144)

 

Als er op het circuit goede wifi is zullen wij live updates en verslagen plaatsen op onze website www.performanceracing.nl We hopen op een goed weekend met mooi weer en mooie prestaties!!

Succes heren!

 

Deel op social media: