Den Besten en Van den Hoek pakken ook punten in Oss

In het pinksterweekend van zondag 24 en maandag 25 mei, werd op het stratencircuit Paalgraven in het Brabantse Oss de twee ronde van het IRRC Supersport en Superbikes verreden. Performance Racing Achterhoek coureurs Joey den Besten en Jochem van den Hoek verschenen hier uiteraard ook weer aan de start.

IRRC Races Oss 2015 foto Henk Teerink (39)

Zaterdagochtend vertrok het team richting Oss, Daar aangekomen had men tijdens het opbouwen van de tent wat regen, maar later werd het uiteindelijk toch droog en kon het team zich rustig voorbereiden op de trainingsdag van zondag.

KWALIFICATIES IRRC SUPERSPORT JOEY DEN BESTEN#65
Joey had er na Hengelo weer veel zin in en was gebrand op een goed resultaat. Maar ook dit weekend zouden de omstandigheden weer totaal anders zijn dan in Hengelo met een compleet andere baan. Een baan waarop veel en hard word aangeremd  en er veel word gevraagd van de coureur. Joey moest zijn eerste kwalificatie al om half negen in de ochtend rijden. Ondanks dat het een mooie dag beloofde te worden was het nog wat koud en daarom besloot hij om het rustig aan en z’n ritme proberen vinden.  Een tijd van 1.43.7 bracht hem op een voorlopige 9de tijd. De tweede kwalificatie van Joey startte om 11.45, het zonnetje was er door gekomen en de omstandigheden waren stukken beter. Dat was ook te zien aan de coureurs op de baan, alles ging een stuk harder en tijden werden verbeterd. Ook Joey had het naar zijn zin en kon zijn ritme goed vinden. Hij kon iedere ronde goed zijn tijd aan scherpen. Een 1.39.3 zorgde voor een mooie derde startpositie voor de race dag.

IRRC Races Oss 2015 foto Henk Teerink (5)

KWALIFICATIES IRRC SUPERBIKES JOCHEM VAN DEN HOEK#88
Jochem had na zijn week op de North West in Ierland wat recht te zetten voor zichzelf. Hij had zin om weer met de Kawasaki van start te gaan en we waren dan ook benieuwd hoe het dit weekend weer zou gaan. De eerste kwalificatie van Jochem was voor hem uiteraard ook weer even aftasten en afwachten. Ook hij probeerde in zijn ritme te komen, een  1.42.3 stond hij voorlopige 9de. De tweede kwalificatie waren ook voor Jochem de omstandigheden beter. Maar dit betekende uiteraard ook dat de andere coureurs weer harder gingen en dus was het voor hem even zoeken naar zijn plaats. Uiteindelijk wist hij een  1.38.5 neer te zetten en stond hier mee als 10de man op de start grid voor de wedstrijddag.

IRRC Superbike Oss 2015 foto Henk Teerink (18)

Maandag 2e pinksterdag waren de weersomstandig geheel anders dan op de zondag . Er hingen donkere wolken hingen boven het circuit en het miezerde.

RACE 1 IRRC SUPERSPORT JOEY DEN BESTEN#65
Vlak voor de race was het droog maar de baan was nog wel nat. Joey koos ervoor om voor op een regenband van start te gaan en achter op slicks. De start van Joey was matig en dook als 5de de eerste bocht in. Joey had moeite om het tempo in het begin bij te houden. De oorzaak hiervan waren de no droge en half natte omstandigheden. Door de verkeerde banden keuze viel Joey verder terug. Hij wou de schade zo min mogelijk beperken en wilde graag nog enkele punten zien te pakken. Dit lukte Joey doordat hij op het einde nog het gevecht aan kon gaan met de mannen voor hem en kwam zo als 13de over de eindstreep. Snel vergeten en op naar race 2

IRRC Races Oss 2015 foto Henk Teerink (15)

RACE 1 JOCHEM VAN DEN HOEK#88 IRRC SUPERBIKES
De omstandigheden voor race 1 van de IRRC Superbikes waren beter dan in de Supersport race. Jochem zijn start was goed en hij won 1 of 2 plaatsen. De eerste ronde kwam hij als 7e door en probeerde aansluiting te krijgen bij de mannen voor hem. Echter werd hij van achteren ook bedreigd, waardoor hij goed moest opletten. Jochem probeerde weg te rijden maar dat lukte hem niet echt. Hij zakte terug naar de achtste plaats, hij wist echter wel de 7e man in zijn vizier te houden, daarna viel er een groot gat naar voren toe. Het lukte Jochem helaas niet om de man op de zevende plek nog te passeren en moest genoegen nemen met een 8ste plek in race 1.

IRRC Superbike Oss 2015 foto Henk Teerink (25)

RACE 2 IRRC SUPERSPORT JOEY DEN BESTEN#65
De tweede race was geheel droog voor de coureurs in de Supersport. Joey had er zin in en wist dat hij voor zichzelf en voor het publiek wat goed moest  maken. De start van Joey was zeer goed en hij dook als eerste de eerste linker knik in. Hij wist dit vol te houden tot de bocht erna want toen veremde hij zich en moest zich terug knokken. Joey was teruggevallen naar de derde plaats en moest proberen opnieuw aansluiting te vinden bij de twee zeer snelle mannen voor hem. Hij reed weg bij de 4e man en kon redelijke save op een 3e plaats rijden. De eerste twee mannen waren wegelopen en Joey wist dat een derde plaats het maximale was en dus reed hij de wedstrijd gecontroleerd uit op een derde plaats en dus een podiumplaats!

foto Damon Teerink IRRC Races Oss 2015 (5)

RACE 2 IRRC SUPERBIKES JOCHEM VAN DEN HOEK#88
De start van Jochem was ook deze keer weer goed en kon zich weer mengen bij de eerste 8. Jochem  kwam als 7de de eerste ronde door en kon geen aansluiting met de coureurs voor hem vinden, Jochem had moeite om het tempo te volgen en moest proberen de zevende plaats te behouden. Ondanks dat kreeg hij niet echt de gelegenheid om weg te rijden. Daardoor hij in de problemen en moest op het einde nog twee plaatsen toegeven en eindigde op een 9de plek.

IRRC Superbike Oss 2015 foto Henk Teerink (12)

Wij willen alle sponsoren, club van 50 leden en fans bedanken voor de komst naar Oss. Mooi om te zien dat de motorsport leeft en dat Joey en Jochem op de voet worden gevolgd. De volgende stop van het team is in Oostende waar de 40ste en tevens Grote prijs van de Noordzee op het programma staat op 20 en 21 juni.

Deel op social media: