Performance Racing Achterhoek klaar voor Pinksterweekend in Oss

Begin mei werd op de Varsselring in Hengelo de eerste ronde voor het International Road Racing Championschip 2015 verreden. Performance Racing Achterhoek kwam hier goed voor de dag en wist van zich doen laten spreken voor eigen publiek en sponsoren. Tijdens het aanstaande Pinksterweekend reist het team met Den Besten en Van den Hoek af naar het Brabantse stratencircuit van Oss, waar de tweede ronde in het International Road Racing Championschip op het programma staat. Het kampioenschap dat overigens voor de tweede keer te gast op het Paalgraven circuit. Het beloofd weer een spannend weekend te worden. We blikken met u vooruit op het aankomende Pinksterweekend in Oss!

Poster A4

Het paalgraven circuit in Oss is voor  velen van jullie waarschijnlijk al bekend. Naast Hengelo is Oss ook een van de overgebleven stratencircuits in Nederland. Inmiddels is het een traditie geworden tijdens het Pinksterweekend de races op het Paalgraven circuit. Vele jaren word hier al gereden door diverse ONK klassen. Vanaf het seizoen 2014 is het Paalgraven circuit ook op de kalender van het IRRC verschenen. Vorig seizoen maakte het kampioenschap haar debuut op dit Brabantse circuit. Voor het IRRC bleek het een goede toevoeging op de kalender te zijn waardoor men nog een tweede circuit in Nederland had.

Aankomend weekend zal het Performance Racing team met coureurs Joey Den Besten en Jochem van den Hoek weer van start gaan voor de tweede ronde in het kampioenschap. De competitie zal weer hervat worden. Het beloofd bij voorbaat al een spannend weekend te worden voor het team.

DEN BESTEN ALS TWEEDE MAN IN DE IRRC SUPERSPORT TUSSENSTAND NAAR OSS
Joey Den Besten#65 wist het thuispubliek in Hengelo op de Varsselring te laten zien waar hij toe in staat was met het behalen van een 3e plaats in race 1 en 2e plaats in race 2. Joey kende een goed begin van het weekend in Hengelo, waar hij de pole voor zich wist op te eisen en de concurrentie achter zich te laten. De beide races liepen voor Den Besten echter iets anders dan gehoopt. In race 1 kreeg hij namelijk 20sec straftijd wegens een jump-start. Erg zuur vooral omdat hij de hele wedstrijd op P1 reed, ondanks de straftijd wist hij nog zeer knap derde te worden. In race 2 behaalde hij een zeer knappe 2e plaats waar P1 er zeker in had gezeten. Joey heeft nu de balans op kunnen maken en weet waar hij staat. In Oss zal hij moeten proberen directe concurrent  Marek Červený  uit te schakelen. Dit zal zeker geen makkelijke opgave worden en hij zal hier dan ook alles aan moeten doen. Tevens is het Paalgraven circuit een totaal ander circuit als de Varsselring, het zal dus afwachten worden. Een top 3 klassering moet er zeker in zitten. We zullen zien, na de kwalificaties weten we waar we staan.

1 Wegraces Hengelo Gld 2015 foto Henk Teerink (12)

VAN DEN HOEK HOOPT GOEDE PRESTATIES MET DE KAWASAKI DOOR TE ZETTEN IN OSS
Nieuwkomer Jochem van den Hoek, ook wel Sjaakie Spektakel genoemd stond in Hengelo voor een moeilijke opgave, debuteren voor het thuispubliek. Al was er vanuit het team logische wijs geen druk opgelegd, Jochem wilde toch wat laten zien. Maar ook hij wist dat hij de motor eerst moest gaan leren kennen, hij had er immers nog geen kilometer op gereden. Tijdens de eerste kwalificatie was het vooral even aftasten. Tijdens de tweede kwalificatie wist Jochem het direct al goed te doen. Ook de kilometers in de ONK/BeNeCup speelde daarbij een grote rol. De eerste race kwam Jochem goed rond en wist de top 10 in te kruipen, helaas verremde hij zich waardoor hij op een 12e plaats eindigen anders had een top 5 klassering er misschien wel ingezeten. De tweede race regende het maar dat leek Jochem niet uit te maken en hij voelde zich op zijn gemak in de regen en hij behaalde een zeer knappe 5e plaats. Tussen Hengelo en de races in Oss heeft Jochem afgelopen week ook deelgenomen aan de North West 200 race in Ierland met zijn Yamaha R1. Van den Hoek  had hier erg veel pech en hoopt op de Kawasaki in Oss zich te kunnen revancheren. We zullen hoe het gaat en hebben geen verwachtingen.

2 (216)

 

1 Wegraces Hengelo Gld 2015 foto Henk Teerink (56)

Voor het tijdschema kunt u kijken op:

http://www.wegraceoss.nl/Wegrace/Tijdschema_2015.html

De eerste race is maandag 2e pinksterdag om 9.40 dus wees op tijd!

Tot ziens in Oss

 

Deel op social media: