Den Besten en Van den Hoek: ”We gaan voor het hoogst haalbare in Horice”

Na het Ulster GP avontuur heeft het Performance Racing team een weekend de tijd gehad om alles weer klaar te maken voor al weer de vijfde ronde in het IRRC kampioenschap die dit weekend verreden zal worden op Tsjechische bodem. De teams uit het IRRC zijn dit weekend namelijk te gast in Horice, hier staan race 9 en 10 op het programma. Joey den Besten en Jochem van den Hoek zullen dit weekend er weer vol tegenaan gaan en kijken wat er nog mogelijk is.

1 Wegraces Hengelo Gld 2015 foto Henk Teerink (52)

Vannacht om 3.00 is het team begonnen aan de maar liefst twaalf uur durende reis naar het Tsjechische Horice, waar men hopelijk donderdag aan het eind van de middag hoopt te arriveren. Vrijdag is er een rust dag in gepland waarna er zaterdag voor beide heren weer twee kwalificaties gepland staan. Zondag zullen zij ook weer twee races rijden. Of ze ook nog in andere klassen mee rijden voor extra kilometers is echter nog niet duidelijk.

Joey Den Besten#65

1 Wegraces Hengelo Gld 2015 foto Henk Teerink (5)

Joey is niet mee geweest naar de Ierse Ulster GP en heeft dus bijna een zomerstop van 4 weken gehad. De coureur uit Halle heeft hierin echter niet stil gezeten en heeft met de monteurs zijn motor weer op en top klaargemaakt. Joey staat met 129 punten op een 2e plaats in het kampioenschap. Zijn grootste concurrent Marek Cherveny staat met 180 punten ver aan de leiding en kan dit weekend tijdens zijn thuisrace zelfs kans maken op de titel en dus twee races voor het einde het kampioenschap beslissen. Dit wil Joey uiteraard voorkomen en de druk op zijn directe tegenstander hooghouden. Hij zal dan ook tot het uiterste moeten gaan om de Tsjech van de titel af te houden.

Jochem van den Hoek#88

IRRC Superbike Oss 2015 foto Henk Teerink (14)
Van den Hoek heeft een weekend de tijd gehad om van zijn Ulster avontuur te bekomen en nog eens terug te kijken op een voor hem mooie week. De coureur uit Werkendam moet dit weekend echter weer aan de bak in Horice om met zijn Kawasaki punten te gaan scoren. Jochem staat nu op een gedeelde 5e plaats in het kampioenschap samen met de Belg Timoty Baken. Het zal met deze snelle Belg die dit jaar debuteert in de Superbike klasse een directe strijd om de 5e plek worden. Of Baken aanwezig is, weten we niet hij kwam namelijk ten val tijdens het Duitse IDM’Superbike evenement op het TT circuit. Even afwachten dus.

 

We hopen op een goed en succesvol weekend. Houd u onze social media en onze website in de gaten voor verslagen, want er is wifi daar, dus er zal contact zijn naar Nederland.

Deel op social media: