Beide coureurs zetten de toon in Horice tijdens goede kwalificaties

Dit weekend word op het uitdagende stratencircuit van Horice in Tsjechië de 5e ronde om het IRRC verreden. Performance Racing Achterhoek reisde donderdagochtend af naar Tsjechië waar vandaag voor de heren coureurs twee kwalificaties gepland stonden, waarin beide mannen van het Performance Racing team het er uitstekend vanaf hebben gebracht.    

Vandaag stonden voor Joey den Besten en Jochem van den Hoek twee kwalificaties gepland. Het circuit van Horice is een zeer uitdagend circuit waarbij de coureurs aardig op de proef worden gesteld. Dat de baan uitdagend is weten we, maar daarbij is het ook nog eens een gevaarlijke baan en daarom is het hier extra van belang dat je met je volle verstand rijd!

Kwalificatie 1+2 Joey Den Besten IRRC Supersport
Onder goede weersomstandigheden kon begonnen worden aan de eerste kwalificatie van de dag. De baan in Horice is veruit de meest uitdagende baan van de hele reeks circuits die het IRRC aandoet. Joey probeerde zoals altijd zijn tempo gestaagd op de bouwen en deed het rustig aan. Rustig zijn eigen rondes rijden en die ene snelle ronde eruit te halen. Joey wist als snelste tijd een 2.24.6 neer te zetten. Dit was goed voor een voorlopige vierde trainingstijd. Joey was hiermee 3 seconden langzamer dan de man op de eerste plaats Marek Cherveny, doe een 2.21 op de klokken wist te zetten. De tweede kwalificatie wilde Den Besten uiteraard zijn tijd verbeteren en ging er eens goed voor zitten. Joey wist zijn tijd wel te verbeteren naar een 2.22.4 maar wist hiermee niet een hogere start positie te winnen en start dus morgen vanaf plaats 4!

IRRC Oostende 2015. foto Henk Teerink (3)

Kwalificatie 1+2 Jochem van den Hoek IRRC Superbikes
Van den Hoek had er ook weer zin in om de goede lijn van de laatste paar weken door te zetten. Met de Kawasaki kan hij het aanzienlijk beter vinden dan in het begin van het seizoen. De resultaten zijn er wel maar het team en Jochem weten dat het nog beter zou moeten kunnen dan dat het eigenlijk nu al gaat. Onder droge omstandigheden was dit de ultieme test of het echt zoveel beter zou gaan. Jochem wist met een 2.24.8 zichzelf tot een 8ste plek op te werken. Dit bood veel perspectief voor de 2e kwalificatie van de dag. Voor de 2e keer ging Jochem er nog eens goed voor zitten en dit resulteerde in een tijd van 2.21.4. klasse!!, want hierdoor start Jochem vanaf de 6e startplek.

IMG_8030

Een uitstekende dag voor ons team en onze coureurs. Hopelijk kunnen we deze goede lijn doorzetten en wie weet wat er morgen mogelijk is. Gaan we voor spektakel en een verassing zorgen. Dank gaat uit naar het team die mij (Kai) hebben voorzien van de tijden en info!

 

Deel op social media: