Een regenachtige voorjaarstest in Frankrijk voor het Performance Racing Team

 

Van 26 t/m 29 maart was het Performance Racing Team te gast op het circuit van Val Du Vienne in Frankrijk. Hier maakte het road-race team uit Hengelo Gld haar eerste meters van 2018. Voor nieuwkomer Ilja Caljouw was dit de eerste test met de Yamaha R6 en voor hem nieuwe team. Teamgenoot Joey den Besten maakte zijn officiële overstap naar de Kawasaki ZX10R Superbike machine. Kortom, er waren veel nieuwe dingen voor zowel het team als de beide coureurs.

Foto: Performance Racing Achterhoek

Maandag
Op maandag begonnen beide heren onder koude omstandigheden aan de test en waren de omstandigheden verre van ideaal te noemen. Ondanks dat was het voor de coureurs zaak om direct veel rondes te kunnen rijden en te kunnen wennen aan de motor, omstandigheden en de baan. Op maandagmiddag begon het te regenen en moesten er dus regenbanden worden gemonteerd. Dit was zonde want op deze manier konden de mannen geen goed tempo rijden. Althans niet op een droge baan.

Dinsdag
Helaas had het team ook op dinsdag nog te maken met natte omstandigheden. Dus was het zaak voor Joey en Ilja om een goed gevoel in de regen te creëren en te werken aan het rijden in de regen. Iets wat voor de ene beter gaat dan de ander. Ilja moest duidelijk nog wennen aan de Yamaha maar wist met kleine stapjes steeds meer vooruit te komen. Voor Joey was het uiteraard ook iets nieuws om in regen actief te zijn op de Kawasaki. De weersomstandigheden zaten niet mee.

Woensdag
Op de woensdag was het nog steeds nat, iets waar we ondertussen helaas al wel een beetje aan gewend waren geraakt. Zowel Ilja en Joey konden dus niet echt een hoog en goed tempo rijden. Dit was voor beide natuurlijk erg lastig omdat de motoren voor beide nieuw zijn. Helaas ging het aan het einde van de dag mis en maakte Joey met hoge snelheid een val mee. Dit was natuurlijk erg balen voor zowel Joey als het team. Joey zelf had gelukkig niks.

Donderdag
Het was alweer de laatste testdag van de week en nog steeds was het weer verre van ideaal. Helaas maar het was niet anders. Joey stapte op de reserve motor en probeerde zo het ritme in de regen weer te pakken te krijgen. Terwijl Ilja weer stappen voorwaarts probeerde te maken. Het was erg jammer dat er ook vandaag weer niet de mogelijkheid was om op het droge te trainen.

Door de koude en natte weersomstandigheden was het voor beide coureurs geen gemakkelijke week. Desondanks hebben beide heren veel kilometers kunnen maken in de regen en hebben ze samen met het team kunnen werken aan de regen set-up. Iets wat zeker niet onbelangrijk is maar trainen op het droge is toch altijd beter.

1 daagse test op TT circuit Assen
Momenteel is Arno alweer bezig om de motoren weer klaar te maken. Aanstaande maandag zal Joey op het TT circuit van Assen namelijk de Kawasaki opnieuw aan de tand gaan voelen. Hopelijk hebben we dan mooier weer en kan er worden getest onder goede omstandigheden.

Deel op social media: