PRA start seizoen 2018 in tijdens openingsronde BeNeCup in Frankrijk

Na een lange winter en een natte voorjaarstest in Val Du Vienne, gaat voor het Performance Racing Achterhoek team het seizoen 2018 officieel van start. Aankomend weekend zal men afreizen naar Frankrijk. De plaats van handeling daar is het circuit van Croix en Ternois. Joey den Besten en Ilja Caljouw maken hier beide hun opwachting tijdens de openingsronde van de BeNeCup.

Start van het seizoen
Traditiegetrouw wordt de eerste ronde van de Belgische en Nederlandse wegrace cup verreden op het korte circuit van Croix en Ternois. Voor zowel het team als de coureurs is dit een mooie gelegenheid om wedstrijdritme op te doen en weer op elkaar ingespeeld te raken ter voorbereiding op de eerste ronde van het IRRC op 5 en 6 mei aanstaande in Hengelo.

Een bekend circuit, met een nieuwe motor
Joey den Besten kwam met het Performance Racing Achterhoek team al een aantal keren uit op dit circuit in de Supersport 600 klasse. Dit jaar gaat de coureur uit Borculo voor het eerst met de Kawasaki Superbike machine kennismaken op dit circuit. Vanwege de korte lengte van het circuit is het absoluut geen circuit voor een Superbike . Ondanks dat wil hij hier toch rijden. Hoe meer kilometers hij kan maken hoe beter.

Foto: pics4racer

Nieuw circuit voor Caljouw
Voor Ilja Caljouw is het circuit van Croix en Ternois een geheel nieuw circuit. Daarnaast moet hij nog wennen aan de voor hem nieuwe Yamaha R6 en is het te hopen dat er aankomend weekend wel onder droge weersomstandigheden kan worden geracet. Dit zou voor de nieuwkomer bij het Performance Racing Achterhoek team erg gunstig zijn. Op deze manier kan Ilja ook ritme op gaan doen tijdens droog weer.

 

Alle actie van aankomend weekend is te volgen op onze website www.performanceracing.nl en Facebookpagina https://www.facebook.com/PerformanceRacingAchterhoek/

Deel op social media: