Een weekend met ups en downs in Tsjechië

Het Performance Racing Achterhoek team kende een weekend met ups en downs tijdens de derde ronde van het IRRC kampioenschap. Desondanks hebben Ilja Caljouw en Virgil-Amber Bloemhard laten zien waar ze toe in staat zijn, door aan het einde van het weekend nog te pieken en hiermee de eerste seizoenshelft met een goed gevoel af hebben weten te sluiten.

 

Zaterdag werden onder lastige omstandigheden de kwalificaties verreden. Het ene moment was het helemaal nat en het andere moment was de baan half droog. De coureurs wisten uiteindelijk redelijk goed met deze omstandigheden om te gaan. Caljouw zette zijn Yamaha op een vijfde plaats neer, terwijl Bloemhard het was lastiger had en genoegen moest nemen met een elfde plaats voor de twee te verrijden races op zondag

Races IRRC Supersport.
Vol goede moed begon Ilja Caljouw aan zijn eerste race van de dag. Een vijfde startplaats was immers een prima positie op de races van start te gaan. Ilja kende een uitstekende start en wist zich gelijk bij de voorste plaatsen te melden. De Performance Racing Achterhoek coureur leek op weg naar een heel mooi resultaat. Echter schoot Ilja na een aantal ronden rechtdoor. Hierna pakte hij zijn motor letterlijk weer op en wist op wilskracht naar een elfde plaats toe te rijden. Het was erg zuur, maar niks aan te doen. De Supersport coureur had laten zien op de goede weg te zijn. In de tweede race had Caljouw het geluk meer aan zijn zijde en wist in een goede race de pech van eerder op de dag weg te spoelen en behaalde een mooie zesde plaats. Daarnaast wist Ilja Caljouw voor het tweede jaar op rij te zegevieren in de open Supersport klasse met een knappe overwinning.

Races IRRC Superbike
Voor Virgil-Amber Bloemhard waren de kwalificaties toch wel uitgelopen op een teleurstelling. Na zijn val in de open klasse probeerde de Kawasaki coureur er nog wat van te maken en mocht in het IRRC uiteindelijk vanaf plaats elf starten. In de eerste race had Bloemhard het lastig en had hij veel last van zijn hand. Deze race ging het een beetje op en af, maar ondanks dat verbeet hij de pijn en werd veertiende. De tweede race had Virgil een goede start en was als een speer vertrokken. In een uitstekende race wist hij uiteindelijk als zesde over de streep te komen. Helaas werd, net als in Finland de race vervroegd onderbroken door een rode vlag. Dit was erg balen omdat Bloemhard twee seconden sneller was als de twee coureurs voor hem. Als de race niet was onderbroken had er zeker nog meer ingezeten.

Het was een weekend waarin de resultaten wisselend waren. In de laatste twee races hebben we nog goede resultaten neer kunnen zetten met natuurlijk ook nog de overwinning in de open race voor Ilja Caljouw. We sluiten de eerste seizoenshelft met een tevreden gevoel af en danken onze fans, club van 50 leden en sponsoren voor de steun.

 

 

Deel op social media: