Geslaagde teampresentatie Performance Racing Achterhoek

Woensdag 13 april werd in Cafe de Tol te Zelhem door Performance Racing Achterhoek het startschot gegeven voor het nieuwe wegrace seizoen. Tijdens deze avond presenteerde het team zichzelf officieel aan sponsoren en belangstellende en maakte haar plannen voor het komende seizoen bekend.

foto Henk Teerink (53)

Rond 20.00 uur kwamen de eerste belangstellende al binnen druppelen. Binnen stonden de motoren opgesteld en kon men een kijkje nemen bij de machines. Daarnaast was er ook de nodige info te vinden en waren er posters te verkrijgen. De presentatie werd verzorgd door niemand minder dan motorsport-verslaggever Marcel Beerten. Rond de klok van negen uur was het inmiddels al behoorlijk vol. Onder toeziend oog van veel sponsoren en andere belangstellende werd begonnen met de presentatie van het team.

MX team: Marco Leerink gaat vol vertrouwen nieuw avontuur tegemoet in ONK MX2 Jeugd
Performance Racing Achterhoek heeft afgezien van haar wegrace team, ook een MX team wat actief is in het zand. Rijder van dit team is de 17 jarige Marco Leerink. Marco is al heel wat jaren actief in de motorcross en kende het afgelopen een goed seizoen waarin hij diverse club en streek kampioenschappen binnenhaalde. Leerink begon het seizoen 2016 met een blessure. Inmiddels heeft hij van de doctoren groen licht gekregen om weer te mogen rijden. In de voor hem nieuwe MX2 klasse wil Leerink iedere wedstrijd een stijgende lijn neerzetten. ‘’Het zal moeilijk worden om nog een goede klassering te behalen, aangezien ik al vijf wedstrijd heb gemist door mijn blessure’’ Zo gaf hij zelf aan. Wat betreft de streek en club kampioenschappen wil Leerlink gaan voor de podiumplaatsen.

foto Henk Teerink (35)

Wegrace team: Performance Racing coureurs gaan er helemaal voor in 2016
Het beloofd dit jaar een zeer bijzonder jaar te worden voor het uit de Achterhoek afkomstige wegrace team. Met twee coureurs gaat het team de strijd weer aan in het International Road Racing Championschip. Joey Den Besten zal zijn opwachting maken in de IRRC Supersport, teamgenoot Jochem van den Hoek zal weer voor het nodige ‘spektakel’ gaan zorgen in de Superbike klasse van de IRRC.

Joey den Besten kwam in 2014 bij het team en gaf direct zijn visitekaartje af door IRRC Supersport kampioen te worden. Het afgelopen seizoen kende Joey evenals in zijn debuutjaar weer een goed seizoen. Joey moest in 2015 genoegen nemen met een hele mooie tweede plaats in de eindstand. Dat was voor 2015 echt het hoogst haalbare en het kampioenschap ging naar de Tsjech Marek Cherveny. In 2016 wil Den Besten de strijd weer aan gaan met de Tsjech en vechten voor het kampioenschap. Dit zal echter geen makkelijke opgave worden want het deelnemers veld in de Supersport is in 2016 weer ijzersterk. ‘’Het zal zeker niet makkelijk worden, maar we gaan ervoor’’ Zo gaf Den Besten aan.
foto Henk Teerink (43)

Jochem van den Hoek komt dit jaar voor het tweede jaar uit voor Performance Racing. Na het onverwachte stoppen van Frank Bakker aan het begin van het 2015 seizoen, kwam er een zitje vrij voor Van den Hoek. De coureur uit Werkendam kende een goede opmars in de loop van het seizoen. Dit resulteerde in een prachtige vijfde plaats in de eindstand. ‘’Een groot verschil met vorig jaar is dat we nu al een keer hebben gereden tijdens het testweekend in Croix. Hierdoor hebben we al wat kilometers kunnen maken’’ Gaf Van den Hoek aan. De  Superbike coureur gaat met het team nog een uitdaging aan. Hij gaat dit jaar namelijk meerijden aan de beroemde en bekendste straatraces van de wereld. De Isle of Man TT. Jochem over dit avontuur: ‘’Vanaf dat ik begon met racen is het al mijn droom geweest om de TT van Man te rijden. Nu ik bij het Performance Racing team zit, heb ik de kans om deze droom waar te maken. Het team heeft de juiste mensen en kennis aan boord om dit avontuur samen met mij aan te gaan’’

foto Henk Teerink (40)

Wij kunnen terug kijken op een geslaagde teamprestatie. Het team gaat zich nu voorbereiden op de thuisraces in Hengelo op 30 april en 1 mei. Hier zullen de eerste twee races voor het IRRC worden verreden. We zien uw graag tijdens onze thuisraces op de Varsselring in Hengelo.       

Deel op social media: