Performance Racing Achterhoek kijkt uit naar seizoensstart IRRC op eigen thuiscircuit in Hengelo

Buiten is het guur en koud en lijkt het wel winter. De realiteit zegt ons dat alles anders is en dat het einde van de maand april ons al nadert. Aankomend weekend zaterdag 30 april en zondag 1 mei is het namelijk zo ver. De start van het International Road Racing Championschip staat voor de deur. Over een aantal dagen zal voor het Performance Racing team, het wegrace seizoen 2016 officieel van start gaan. Het seizoen start gelijk met een belangrijk en bijzonder  weekend voor het team uit de Achterhoek op de eigen Varsselring in Hengelo Gld. Hier zal het seizoen beginnen voor eigen publiek en sponsoren.  

Aankomende zaterdag en zondag is het eindelijk zo ver en zal voor ons team het seizoen 2016 gaan beginnen. Dat het eerste raceweekend altijd een zeer speciale is dat weten we allemaal. Het zal een druk en spannend weekend worden, simpelweg omdat het altijd erg mooi en bijzonder is om voor zo veel eigen publiek te rijden. Teammanager Tonny Wassink zal een extra druk weekend tegemoet gaan, omdat hij ook bestuurslid is bij de HAMOVE. Kort om voor iedereen binnen het team een spannend, druk maar vooral mooi en speciaal weekeinde op de eigen Varsselring.
13102606_647219958759111_7924179919455045125_n

Start IRRC seizoen
De aftrap voor het IRRC seizoen 2016 zal traditiegetrouw plaatsvinden in Hengelo. Het beloofd weer een spectaculair en spannend jaar te gaan worden in zowel de IRRC Supersport als Superbike competitie.

IRRC Supersport
Het Performance Racing team zal in de Supersport uitkomen met Joey Den Besten. De coureur uit Borculo zal dit jaar weer de strijd aan gaan met o.a de Tsjech Marek Cherveny en de zeer snelle Belg Laurent Hofman. Joey is van sinds zich weer te richten op de titel. Of dit gaat lukken is echter de vraag want het Supersport kent dit jaar een zeer sterk deelnemersveld .

2 Wegraces Hengelo 2015 foto Damon Teerink (514)

IRRC Superbikes
Men zij dat het niveau in de IRRC Superbike klasse nog nooit zo hoog was als in 2015. Met o.a  de topper Sebastien Le Grelle die in 2015 voor het eerst debuteerde in de IRRC Superbike klasse, liet zien dat het Road racen hem goed afging door direct de Suoerbike titel 2016 in de wacht te slepen. Hij heeft aangegeven dit jaar zijn pijlen vol te richten op het IRRC kampioenschap en van plan is om zijn titel te verdedigen. Performance Racing Achterhoek heeft in 2015 laten zien goed mee te kunnen draaien in de Superbike klasse door een vijfde plaats in de eindstand te bemachtigen. Dit was een zeer knappe prestatie, mede vanwege dat het team in 2015 debuteerde met Jochem van den Hoek. Voor dit jaar is het doel weer in de top vijf te eindigen en als het meezit enkele podiums te pakken. Dit zal zeker geen makkelijke opgave worden.

foto Henk Teerink (7)

Joey den Besten#65
Joey zal dit weekend in Hengelo uiteraard weer willen gaan voor een top 3 klassering. Dit zou een goede start voor het nieuwe seizoen kunnen gaan betekenen. Zoals eerder al aangegeven is het deelnemersveld zeer sterk en zijn de coureurs zeer aan elkaar gewaagd. Ook spelen de weergoden een belangrijke rol in het verloop van het weekend. Joey heeft met zijn Yamaha R6 al kunnen testen in Croix. Hier kende hij ook diverse weersomstandigheden, maar qua baan is dat niet met de Varsselring te vergelijken. ‘’We hebben vorig jaar grote stappen gemaakt en mijn tijden flink verbeterd, maar we waren niet snel genoeg om 2015 als kampioen af te sluiten. Ondanks dat het niet veel evenementen zijn, raak ik ook steeds meer gewend aan het rijden op stratencircuits. Het IRRC is een mooi en toegankelijk kampioenschap. Mijn favoriete banen zijn Horice en Chimay in Belgie, waar ik vaak mijn ritme goed te pakken heb. Ik hoop dat ik alles wat ik in de afgelopen twee jaar geleerd heb, kan toepassen en met een beetje geluk willen we gaan voor de hoogste trede in 2016’’. Zo liet Den Besten al weten tegenover Dutch Motorsport.nl

We zullen zien wat het weekend Joey zal gaan brengen.

1 Wegraces Hengelo Gld 2015 foto Henk Teerink (28)

 

Jochem van den Hoek#88
Jochem kende tijdens het testweekend in Croix wat opstart problemen. Daarbij kwam nog dat de weersomstandigheden ook niet echt meewerkten en dat de baan Jochem ook niet lag. Jochem zal dus een extra motivatie hebben om in Hengelo goed van start te gaan. De Kawasaki ZX10-R is intussen ook weer onder handen genomen. Jochem heeft vorig jaar laten zien ook in de regen goed uit de voeten te kunnen op de Varsselring. Natuurlijk hopen we dat het droog blijft maar, je weet het maar nooit. Dit weekend gaat Jochem voor een top 5 klassering.

IRRC Superbike Oss 2015 foto Henk Teerink (17)

We hopen op een goed weekend met droog weer, waarin beide heren goed presteren. U bent van harte welkom in onze tent, waar monteurs bezig zijn met de motoren en u een praatje kunt komen maken onder het genot van een hapje en een drankje.

Graag tot aankomend weekend op circuit de Varsselring!

1 Wegraces Hengelo Gld 2015 foto Henk Teerink (52)

Deel op social media: