Goede eerste dag voor Bakker en Performance Racing op het TT circuit

Dit weekend word er op het TT circuit van Assen weer een ONK evenement afgewerkt. Ditmaal zijn het niet alleen de heren uit de Supersport en Superbikes die het circuit berijden maar ook de coureurs uit de classics, supermono en de moto3 klasse maken hun opwachting. Het zijn dit weekend trouwens niet alleen de Nederlanders die de dienst uitmaken, ook onze zuiderburen zijn voor het BK Superbikes en Supersport aanwezig. Kortom weer genoeg te beleven op het TT circuit dit weekend. Het evenement dat door de HAMOVE al eerder zou plaats vinden, maar dat door slechte weersomstandigheden tijdens het paasweekend moest annuleren. Maar gelukkig hadden we over het weer niet te klagen in Drenthe vandaag. Het Performance Racing Achterhoek was er vandaag dan ook helemaal klaar voor, met maar liefst drie vrije trainingen was er voor Frank Bakker en het team niet te klagen over rijtijd!

foto Damon Teerink

foto Damon Teerink

 

Al op donderdagmiddag nam het Performance Racing circus pitbox 13 in en werd alles opgebouwd. Hier werd ook alles van de HAMOVE ingericht. Frank en het team hadden er zin in en zagen vol vertrouwen de eerste dag tegemoet. De Kawasaki ZX-10R stond er weer keurig bij dus daar kon het in ieder geval niet aan liggen.

 

 

Vandaag was het dan eindelijk zover Frank Bakker mocht naar iets meer dan twee maanden tijd weer op de Kawasaki plaatsnemen, nadat hij in juli zijn sleutelbeenbrak. Voor Frank zelf was het nog even afwachten hoe het met zijn arm zou gaan. In de eerste vrije training bleek dat Frank weinig last had van zijn arm, dat wil zeggen dat hij er nog wel wat hinder van ondervond. Maar doordat Frank weinig last had kon het team samen met hem de dag van vandaag goed benutten. Dit kwam goed uit want hiermee kon het team veel tijd stoppen in het vinden van de juiste afstelling. De tweede training werd daarbij ook goed benut en dat resulteerde in een nog betere afstelling voor de derde training, want hier startte Frank op nieuwe banden en reed hij een tijd van 1.45.1. Dit was de snelste tijd die Frank voor vandaag op die klok wist te zetten. De tijden kunnen Frank kennende nog zeker omlaag maar voor een eerste dag mogen we niet klagen want we zijn immers op de goede weg. De afstelling in de derde training was al beter dan in de eerste en tweede, maar het was nog niet optimaal dus daarom willen we morgen proberen om nog een iets betere afstelling te vinden in QP1 zodat Frank in QP2 een plaatsje op de startings grid kan veroveren!

 

We kijken met een tevreden gevoel terug op deze eerste dag waarin we veel hebben kunnen testen en proberen.. Ook zat het weer ons vandaag mee en dat is niet vaak gegeven in Assen. Morgen zijn de kwalificaties om 11.10 uur en 14.55 uur! We hopen u 1 deze dagen nog te mogen verwelkomen in onze pitbox u bent hier van harte uitgenodigd om een hapje en een drankje te komen doen.

 

HOUD ONZE TWITTER EN FACEBOOK IN DE GATEN VOOR DE LAATSTE UPDATES !!

 

Namens Performance Racing,

Kai Zweverink

Deel op social media: