Frank Bakker #51 maakt comeback tijdens HAMOVE Wegraces op het TT circuit

Nadat Performance Racing Achterhoek coureur Frank Bakker in het weekend van 27 en 28 juli zijn sleutelbeen brak tijdens de Belgische ronde van het IRRC in Chimay, zal hij aankomend weekend zijn comeback maken tijdens de ‘’HAMOVE Wegraces’’ op het TT circuit van Assen. Hij zal zijn opwachting maken in de ONK Superbikes klasse.

 ONK-Wegraces-Assen-2013-A3

Tijdens de ronde voor het IRRC kampioenschap in Chimay was het weekend na één training en 2 ronden al afgelopen voor Frank en het Performance Racing team. Een bobbel in het asfalt werd Frank fataal, hij kon niet voorkomen dat hij van de Kawasaki ZX10R werd afgeslingerd en ten val kwam. Dit had als gevolg dat Frank bij deze crash een sleutelbeenbreuk opliep. Dit was voor het team, maar vooral voor Frank zelf echt een domper. Dit omdat hij juist in een lekker ritme zat en de Kawa steeds meer onder controle kreeg. Maar zoals wel vaker het geval is was er bij deze crash dan ook sprake van pure pech.

 

Door de sleutelbeenbreuk moest Frank hard werken aan een goed herstellend sleutelbeen. Dit hield in dat hij ook vooral veel rust moest nemen en het de tijd moest gunnen. Maar dat is voor een wegrace coureur makkelijker gezegd dan gedaan. Tevens is  ook nog een plaatje op Frank’s sleutelbeen gezet tijdens een operatie. Dit zodat het herstel beter zou gaan en zo dat het weer aan elkaar groeit

IRRC races Oostende 2013 foto Henk Teerink (14)

Inmiddels zijn we al iets dan een maand veder en is er door Frank hard gewerkt aan het herstel. Frank is dan ook zo goed als hersteld en zal zoals eerder gezegd deel gaan nemen aan de HAMOVE Wegraces op het TT circuit van Assen. Hier zal de man uit Wolvega weer op de Kawasaki ZX10R stappen en zijn comeback maken op het circuit, nadat hij iets meer dan een maand uit de running is geweest. Frank zal vrijdag tijdens een reeks vrije trainingen kijken hoe het met zijn sleutelbeen gaat. Dan zal hij ook beslissen of hij zaterdag en zondag de racedag ook rijd.  Ook de monteur van het Performance Racing team heeft hard gewerkt om de Kawasaki ZX10R weer op tijd spik en span te krijgen voor dit mooie drie daagse wegrace evenement!

IRRC races Oostende 2013 foto Henk Teerink (33)

Het weekend waarop het team en Frank weer te zien is op het circuit is meteen een bijzonder en speciaal weekend voor het team. De ONK races van dit weekend worden namelijk voor de tweede keer georganiseerd door de HAMOVE Hengelose Auto en Motor Verenging. Dit is natuurlijk de verenging die elk jaar weer een geweldig wegrace evenement op touw zet op het stratencircuit van Hengelo Gld de plaats waar het Performance Racing team ook vandaan komt. We hebben vorig jaar al kunnen zien dat de HAMOVE het ook lukt om op Assen een geweldig race evenement op touw te zetten. Het evenement dat dit jaar in tegenstelling tot andere jaren in september word gehouden. Dit als reden dat het dit jaar ook als ‘Paasraces ‘ gepland stond maar simpelweg door het koude weer verzet moest worden naar september. Nou maar hopen dat we dit weekend goed weer hebben, met daarbij een mooi weekend voor Frank en het Achterhoekse Performance Racing team.

 

Wij staan met het team dit weekend in pitsbox 13 daar zijn sponsoren en belangstellende natuurlijk van harte welkom om tijdens dit drie daagse weegrace-evenement een hapje en een drankje te komen doen, om of gewoon even een praatje te komen maken.

 

http://www.hamove.nl/wegrace via deze link vind u het tijdschema voor aankomend weekend

Er staan voor de wedstrijddag 2 races op het programma!

 

Namens Performance Racing Achterhoek,

Kai Zweverink

Deel op social media: