Het wachten is over: Performance Racing coureurs starten seizoen in Duitsland

De start van het 2021 motorsportseizoen is ook voor Performance Racing Achterhoek een feit. Aankomend weekend wordt er meegereden tijdens de tweede ronde van het International Dutch Championship (IDC) op de Motorsport Arena Oschersleben.

Ilja Caljouw – Fotocredit: Madli Hanson

Het wachten is dan eindelijk voorbij. Na dat in september 2020 de laatste race werd verreden, staat het nieuwe seizoen dan nu toch op het punt van beginnen. Het Performance Racing Achterhoek team dat uitkomt met Virgil-Amber Bloemhard , Jorn Hamberg en Ilja Caljouw, heeft ervoor gekozen om zowel het IRRC als de Benelux Trophy te rijden. Voordat deze plannen bekend waren, had het team zich al ingeschreven voor deze IDC-wedstrijd. Dit heeft als gevolg dat het team de eerste ronde van de Benelux Tophy aan zich voorbij moet laten gaan. Deze vindt namelijk ook aankomend weekend plaats in het Belgische Zolder.

Ondanks dat het een gastoptreden betreft in dit kampioenschap, wil het team zich laten en meten met de vaste deelnemers uit het IDC. Ilja Caljouw en Jorn Hamberg zullen hun opwachting gaan maken in de Dutch Supersport 600 klasse, terwijl Virgil-Amber Bloemhard zijn Kawasaki de sporen zal gaan geven in de Dutch Superbike klasse.

De actie op het Duitse circuit gaat vrijdag van start met een aantal vrije trainingen. Daarnaast zal in de namiddag ook de eerste kwalificatie plaatsvinden. De zaterdag bestaat uit de tweede kwalificatie en de eerste race. Op zondag staat een er een warming up sessie gepland, waarna de tweede race verreden gaat worden.

De races zijn te volgen via live-timing. Deze link wordt uiteraard nog gedeeld.

Deel op social media: