Performance Racing Achterhoek kiest voor IRRC en Benelux Trophy in 2021

Het Performance Racing team gaat het aankomende seizoen uitkomen in het IRRC en de Beneux Trophy. Het raceteam uit Hengelo Gelderland zal aan de start verschijnen met Jorn Hamberg, Ilja Caljouw (Supersport) en Virgil-Amber Bloemhard (Superbikes). In deze twee kampioenschappen is het doel om te gaan voor de podiumplaatsen en een gooi te doen naar het kampioenschap.

Fotocredit: Madli Hanson

Nadat in 2020 het Coronavirus ervoor zorgde dat een volledig seizoen in het water viel, zijn de vooruitzichten voor het aankomende seizoen gunstiger en kiest het Performance Racing team ervoor om actief te zijn in twee kampioenschappen. Met onder andere het verplaatsen van de races in Hengelo is er hoop dat het team in september alsnog in actie kan komen op haar thuiscircuit.

Verder is er gekeken naar de mogelijkheden om naast het IRRC, nog een ander kampioenschap mee te pakken om zo toch voldoende meters te maken en een volledig seizoen te kunnen meedraaien. Hierbij kwam het Benelux Trophy kampioenschap naar boven. Dit kampioenschap bestaat uit zeven wedstrijdweekenden met in het weekend twee races. Het voordeel is dat dit kampioenschap wordt verreden samen met de IRRC wedstrijden. Hierdoor kan het team dit kampioenschap goed combineren met het IRRC. Tijdens de races in Hengelo en Chimay zijn beide kampioenschappen actief op hetzelfde circuit.

De kalender van de Benelux Trophy bestaat verder uit wedstrijden op de Nürburgring in Duitsland, Zolder en Spa Francorchamps in België, Assen in Nederland en Colmarberg in Luxemburg. Dit kampioenschap bestaat dus wel uit stratencircuits, als permanente circuits.

Performance Racing Achterhoek kiest ervoor om de eerste wedstrijd voor de Benelux Trophy aan zich voorbij te laten gaan en hun eerste race van het seizoen te gaan rijden op het circuit van Oschersleben in Duitsland tijdens een wedstrijd van het International Dutch Championship. Nadat afgelopen week duidelijk werd dat de races in het Finse Imatra ook dit jaar niet doorgaan, staat het eerste raceweekend voor het IRRC kampioenschap nu gepland op het Belgische stratencircuit van Chimay.

De kalender ziet er als volgt uit:

Datum Kampioenschap Waar
2 en 3 juni 2021 Test TT circuit Assen
18 t/m 20 juni 2021 International Dutch Championship (IDC) Oschersleben, Duitsland
2 t/m 3 juli 2021 Benelux Trophy Nürburgring, Duitsland
23 t/m 25 juli 2021 IRRC en Benelux Trophy Circuit de Chimay. België
6 t/m 8 augustus 2021 Benelux Trophy TT circuit Assen
14 t/m augustus 2021 IRRC Horice, Tsjechië
28 t/m 29 augustus 2021 Benelux Trophy Colmarberg, Luxemburg
4 t/m 5 september 2021 IRRC en Benelux Trophy Circuit de Varsselring Hengelo
18 t/m 19 september Finale IRRC Frohburg, Duitsland
25 t/m 26 september 2021 Finale Benelux Trophy Spa-Francorchamps, België

 

Deel op social media: