Imatra Road Races afgelast wegens Coronamaatregelen

Het coronavirus houd Nederland al een geruime tijd in zijn greep.  Dat de motorsport hard word geraakt door deze crisis moge duidelijk zijn. Begin deze maand maakte  de Hamove al bekent haar wegraces te annuleren en indien mogelijk uit te kijken naar een nieuwe datum. Vandaag kwam het bericht dat ook de Finse regering heeft besloten al haar evenementen niet door te laten gaan. Dit betekend dat de tweede ronde van het IRRC (3 t/m 5 juli) op het circuit van Imatra zal komen te vervallen.

Van 3 t/m 5 juli stond de tweede ronde van het IRRC kampioenschap gepland op het circuit van het Finse Imatra. Dat naast Hengelo, ook dit evenement is geschrapt is eigenlijk geen verassing en konden we wel een beetje zien aankomen. Dit betekent echter niet dat we er niet van balen. De organisatie geeft aan nog wel uit te kijken naar een eventuele andere datum later dit jaar. De kans dat dit ook gebeurt is vrijwel onmogelijk.

Na de goede tests in Spanje keken we uit naar de  start van het seizoen. Het gevoel was goed, het materiaal was in orde en we hadden veel vertrouwen in een goed seizoen.  Dat de zaken nu anders lopen is zuur, maar simpelweg niks aan te doen.

Wij hopen dat onze volgers, fans en sponsoren dit bericht lezen in goede gezondheid. Gezondheid staat uiteraard op de eerste plaats.

Of er nog geracet wordt dit jaar? We zullen moeten afwachten.

We houden jullie op de hoogte.

Deel op social media: