Coronavirus: Road Races op de Varsselring afgelast

De Hamove (Hengelose Auto & Motor Vereniging) heeft laten weten dat de wegraces in Hengelo zijn afgelast vanwege de uitbraak van het Coronavirus in ons land. Dit nieuws heeft de vereniging middels een officieel statement wereldkundig gemaakt.

Het Coronavirus houdt heel Nederland in zijn greep. Dit geldt voor de motorsportevenementen in ons land, maar ook door heel Europa. De Hamove heeft de knoop door moeten hakken en het besluit genomen het Road Race evenement, dat gepland stond op 9 en 10 mei in Hengelo, te annuleren. Voor het Performance Racing Achterhoek team betekent dit dat de seizoenstart van het International Road Race Championship, voorlopig op zich laat wachten.

Foto: Henk Teerink

Officieel Statement Hamove: ‘’ Als bestuur van de HAMOVE volgen wij de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus op de voet. De gezondheid van onze vrijwilligers, buurt, rijders, relaties en bezoekers staan voor ons voorop. We hebben helaas het besluit moeten nemen dat alle evenementen van de HAMOVE tot 1 juni 2020 worden afgelast. Dit betekent ook dat onze jaarlijkse wegrace op 9 en 10 mei niet plaats kan vinden. Daarnaast zullen ook de 1e clubcross en de opening van onze nieuwe hal op de geplande datum niet door gaan.’’

De komende periode worden de mogelijkheden bekeken of de opening van de nieuwe hal en de wegrace later dit jaar alsnog kunnen plaatsvinden.

Deel op social media: