IRRC Hengelo 2022: Performance Racing Achterhoek maakt goede start tijdens eerste kwalificatietrainingen op de Varsselring

Fotocredit: Maite Catry

Performance Racing Achterhoek is goed begonnen aan haar thuisraces op de Varsselring. Tijdens de eerste kwalificatietrainingen, hebben Jorn Hamberg, Ilja Caljouw en Virgil-Amber Bloemhard een start gemaakt aan het IRRC-seizoen 2022. Alle rijders zijn te vinden binnen de top vijf na één verreden kwalificatie.

Kwalificatie 1 IRRC Supersport

De coureurs uit het IRRC-Supersport kampioenschap mochten vanochtend het spits afbijten en beginnen aan het seizoen 2022. Het was de zeer snelle Tsjechië Mareck Cherveny, die liet zien het rijden op een Supersport machine nog niet te zijn verleerd. Jorn Hamberg was zeer rap onderweg en ging het gevecht om de polepositie aan. De Performance Racing-coureur wist een 1.52.8 te rijden. Hiermee zet hij zijn Yamaha voorlopig op plaats twee. Ilja Caljouw bouwde zijn kwalificatie goed op. De coureur uit Bovensmilde zette een 1.53.2. Hiermee pakt hij een voorlopige derde tijd.

Kwalificatie 1 IRRC Superbikes

Na een lange winter, was het vanmorgen eindelijk zover. Het IRRC-Superbike kampioenschap ging van start.  Vooraf beloofde het een spannende kwalificatie te gaan worden. Dat het deelnemersveld sterk was, bleek ook vanmorgen weer. Ilja Caljouw maakte zijn debuut in de IRRC Superbike klasse. Hij klokte een voorlopige veertiende tijd in deze klasse. Virgil-Amber Bloemhard kende tijdens zijn eerste IRRC-kwalificatie wat problemen met de vering van zijn nieuwe Kawasaki Zx10. Ondanks de problemen wist hij zijn machine op plaats vijf te zetten met een 1.49.5. Als de problemen met de vering er niet waren geweest, dan had er zeker meer ingezeten. Het team is momenteel hard aan het werk om samen met de coureur een goede afstelling te vinden.

Wordt vervolgd.

Deel op social media: