IRRC Hengelo 2022: Jorn Hamberg bezorgd Performance Racing IRRC Supersport-Pole voor thuisraces op de Varsselring

Fotocredit: Racing Passion Photography – Damon Teerink

Jorn Hamberg heeft op sensationele wijze de Pole positie in de IRRC Supersport weten te bemachtigen. Ilja Caljouw pakte de derde tijd in deze klasse. Virgil-Amber Bloemhard was ook goed onderweg. De Kawasaki-rijder parkeerde zijn machine op een vijfde plaats in het IRRC Superbikes.  Ilja Caljouw wist tijdens zijn IRRC Superbikes-debuut een zeventiende tijd neer te zetten.

Jorn Hamberg reedt een ijzersterke tweede IRRC Supersport kwalificatie. Nadat hij in de eerste tijdtraining al het snelst was, wist hij deze lijn knap door te zetten. De Yamaha-coureur reed met zijn machine een tijd van 1.51.1 en was hiermee ruim het snelste op het thuiscircuit. Ilja Caljouw was wederom goed onderweg een zette een tijd van 1.52.1. Dit betekent dat hij op zondag vanaf een derde plaats mag gaan starten in de twee te verrijden IRRC-Supersport races. Een goede eerste dag op de Varsselring voor beide Supersport coureurs.

Virgil-Amber Bloemhard was snel onderweg tijdens de tweede kwalificatie van het IRRC Superbike. De coureur van het Performance Racing Achterhoek team, bouwde zijn ritme goed op en wist een goed ritme te pakken, Aan het einde van de sessie stond er een tijd op de klok van 1.47.5, dit was goed voor een vijfde plaats op de startgrid. Bloemhard staat er hiermee goed bij in dit zeer sterke deelnemersveld. Ilja Caljouw wist een zeventiende tijd neer te zetten. De coureur zette een 1.51.8.

De eerste dubbel voor Performance Racing Achterhoek op de Varsselring in Race 1 Benelux Trophy SSP

Aan het eind van de zaterdagmiddag stond de eerste Benelux Trophy Supersport race op het programma . Jorn Hamberg en Ilja Caljouw mochten hierbij als eerste en tweede starten. Bij de start was het de Pole-man Jorn Hamberg die direct goed weg was, maar helaas kwam er een rode vlag situatie. Het waren de Performance Racing coureurs die beide weer goed wegwaren. Een ontketende Jorn Hamberg kwam als eerste door. Daarachter vochten Cherveny en Ilja Caljouw in een mooi duel om plek twee in de race. In eerst instantie was het de Tsjech die de beste papieren had, maar Caljouw zat er kort achter en wist in de Molenbocht zijn directe concurrent te verschalken. Jorn Hamberg was al ver uitgelopen en wist zijn eerste zege van dit weekend veilig te stellen, gevolgd door zijn teamgenoot Ilja Caljouw. Performance Racing Achterhoek pakt hiermee het eerste dubbele podium van het weekend. Het thuispubliek werd verwend met een geweldige race.

Deel op social media: