IRRC weekend in Oss in 2017 niet op de kalender

Het is een tijdje stil geweest rondom het Performance Racing Team, echter is men achter de schermen al weer druk aan het kijken naar het wegraceseizoen 2017. Hierover zullen wij binnen enkele weken meer over kunnen toelichten. Afgelopen dinsdag kwam er echter wel nieuws met betrekking tot het IRRC kampioenschap. Dinsdag werd namelijk bekend dat er in 2017 geen races zullen worden gehouden in Oss tijdens de Pinksterdagen. Dit betekend dat er vooralsnog 2 races minder zullen worden verreden aankomend seizoen en dat dus het tweede raceweekend van het IRRC vooralsnog  in het Finse Imatra zal zijn.

2 wegraces Oss 2016 foto Damon Teerink (7)

Onderstaand bericht is overgenomen van Racesport.nl .
De jaarlijkse Pinksterraces op het Paalgraven circuit gaan in 2017 niet door. Dit nieuws is dinsdag 20 december te lezen in het Brabants dagblad. De organisatie laat weten dat het financieel risicote groot is en er een tekort dreigt van minimaal € 25.000.

“We zijn al blij dat we alle rekeningen voor 2016 hebben kunnen betalen. We hebben geen cent schuld, maar we hebben te weinig in kas om financiële risico’s te lopen”, aldus secretaris Martien Schuurmans.

Van een definitief einde van het evenement wil Schuurmans echter nog niet spreken.

“We gaan kijken hoe we in 2018 verder kunnen gaan.”

De Pinksterraces in Oss worden sinds 2006 verreden op het Paalgravencircuit langs de snelweg  A59. De historie van het wegrace evenement in Oss gaat echter terug tot in de zestiger jaren toen er elders in de stad de bekende 24 uur van Oss verreden werd.

 

Deel op social media: