Joey Den Besten en PRA doen goede zaken voor IRRC Supersport kampioenschap in Finland

Afgelopen weekend verscheen het Performance Racing Team aan de start tijdens de tweede ronde van het IRRC die werd verreden in het Finse Imatra. Het team maakte een zeer goed weekend door met coureur Joey den Besten en deed zeer goede zaken als het gaat om het IRRC Supersport kampioenschap.

Vrijdag
Na een lange reis met de boot, was het team donderdagavond gearriveerd op het circuit. Hier werd alles opgebouwd en klaargezet. Op vrijdag stonden er vrije trainingen gepland. Joey had de kans om extra veel te rijden omdat hij naast het IRRC ook nog deel kon nemen aan de Open 600 klasse. Naast zijn optreden op de Yamaha R6 stapte de coureur uit Borculo ook voor het eerst op de Kawasaki ZX10 Superbike machine. Een vol programma dus.

Ook werd er vrijdag een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Jochem van den Hoek.

Zaterdag
De zaterdag stond zoals altijd in het teken van de kwalificaties. Ook stond de eerste race van het weekend gepland.

Kwalificatie 1
Het was mooi weer en het beloofde een mooie dag te gaan worden. Joey en het team waren er klaar voor. Hij  begon goed aan zijn training en was op weg naar goede rondetijden. Helaas kende Joey pech want het blok van zijn Yamaha R6 ging kapot en hiermee was dus de training gedaan voor Den Besten en Performance Racing Achterhoek. Joey’s zijn snelste tijd was goed voor een voorlopige 12e plek. Arno en Tonny gingen keihard aa het werk om alles weer in orde te krijgen voor de tweede kwalificatie

Kwalificatie 2
Joey begon direct goed en was constant bij de eerste drie te vinden. De Fransman Pierre Yv Bian was direct de snelste. De Performance Racing coureur wist goed te volgen. De Duitser Thomas Walter wist even langszij te komen maar niet veel later daarna wist Den Besten de tweede tijd weer in te nemen. Een spannende waarin veel gebeurde want ook Oosterbuur Wolgang Schuster kwam ook nog een paar keer dichtbij. Maar ondanks dat wist Joey de tweede tijd veilig te stellen en zich van een mooie startpositie te verzekeren voor de races.

Race 1
Na de kwalificatiesessies was  alles weer gereed gemaakt voor de allereerste race van dit weekend die plaatsvond in de namiddag. Joey kende direct een goed begin van de wedstrijd en was direct de snelste man. De ronde die daarop volgende leek het er zelfs op dat hij een gaatje kon gaan slaan. Maar helaas kwam er een rode vlag situatie waardoor de wedstrijd werd stilgelegd. Erg jammer want Joey zat er goed bij. Bij de herstart had Joey een wat mindere start en moest zich dus terug knokken. Dit lukte Joey maar helaas zat de eerste plek er niet in en moest de Yamaha coureur genoegen nemen een tweede plek. Het team kon tevreden zijn. Het was jammer van de rode vlag maar desondanks had men wel weer 20 punten en dus een podium op zak!

Zondag
Op zondag stonden er drie races voor Joey op het programma. De race in het IRRC Supersport, Open 600 en de Open 1000 klasse. Een vol programma dus!

Race 2
Joey’s  start was direct goed en hij kon zich meteen mengen op het gevecht voor de koppositie. Meteen ging de Performance Racing coureur dan ook aan kop. Het bleef erg kort bij elkaar allemaal maar Joey wist zijn tijden te verbeteren en zich zo dus niet voor bij te laten gaan. Ondanks dat achter zijn rug ook veel gebeurde wist Joey aan de kop te blijven en zo de overwinning te behalen en de 25 punten  veilig te stellen.

Eerder op de dag wist Joey al een overwinning in de Open 600 klasse te behalen. Ook behaalde hij een 9e de plek op de Kawasaki in de open 1000 klasse!

 

We kunnen terug kijken op een uitstekend weekend waarin we ons zelf hebben laten zien. Met deze prestaties neemt Joey de leiding over in het IRRC Supersport kampioenschap. We kunnen ondanks de pech in de kwalificaties dus terugkijken kijken op een goed weekend. Volgend weekend wordt de volgend e ronde van het IRRC verreden op het circuit van Chimay in België.

 

Deel op social media: