Performance Racing Achterhoek wil goede lijn doortrekken in Chimay

Van vrijdag 21 t/m zondag 23 juli vind alweer de derde ronde van het International Road Racing Championschip plaats in het Belgische Chimay. Tijdens dit weekend zullen de 5e en 6e wedstrijd van het seizoen worden verreden. Naast het IRRC zal hier ook de BeNeCup klasse aan de start verschijnen. Na de goede resultaten van het afgelopen weekend in Finland wil het Performance Racing team samen met coureur Joey Den Besten deze goede lijn voortzetten.

Na het zeer goede weekend in Finland reist het Performance Racing Achterhoek team aankomende donderdag vol vertrouwen af naar België. Het team wil dit weekend uiteraard gaan proberen om de leidende positie in het kampioenschap te verstevigen. Hier zal het aankomende weekend door Joey en het team weer keihard aan gewerkt worden. Alles moet kloppen en goed lopen om een goed resultaat neer te zetten.

Keihard gewerkt
Arno en Tonny hebben gelijk na de wedstrijd in Finland keihard gewerkt om de Yamaha R6 weer top klaar te krijgen voor aankomend weekend in Chimay. Na heel wat uurtjes erin te hebben gestoken staat de motor er weer top bij en is klaar voor de aankomende wedstrijd.

Goede resultaten
De goede resultaten in Finland leidde tot de eerste plaats in het kampioenschap. Joey behaalde in de eerste race een tweede plek. Het was jammer dat de rode vlag in de wedstrijd kwam anders had er wellicht nog meer ingezeten, want Joey was goed op weg voor een overwinning. De tweede race deed Den Besten wat hij eigenlijk in de eerste race al voor ogen had, de wedstrijd op zijn naam schrijven. Hiermee  nam hij dus de leidende positie in het kampioenschap in.

Vorig seizoen
Vorig jaar waren er maar liefst 3 kwalificaties en wist Joey op de vrijdag de snelste tij te noteren. In beide races moest Den Besten tweemaal genoegen nemen met een tweede plek achter de inmiddels naar de Superbike overgestapte Mareck Cherveny.

BeNeCup Superbikes
Dit weekend zal Joey wederom uitkomen op de Kawasaki ZX10R in de BeNeCup Superbike klasse. Dit doet hij om zo meer ervaring op te doen op een 1000cc machine. Dat het Joey in Imatra goed afging was te zien. Hij  behaalde hier een 9e plaats in de race.

 

Deel op social media: