Joey Den Besten getrotseerd door pech in ONK DSS QP2 op TT circuit

Terwijl de MotoGP klassen hun kwalificaties hadden, stond in het bijprogramma ONK Supersport de tweede kwalificatie op het programma. Performance Racing coureur Joey Den Besten had in de eerste kwalificatie van gisteren een mooie voorlopige vijfde plek weten te bemachtigen. Dit gaf het team veel vertrouwen voor QP2 die vandaag werd verreden.

QP2 Joey tt assen

Foto: Tiny Kosters

 

Het was voor de coureur uit Halle gisteren duidelijk weer even wennen om op Assen te rijden. Met uiteindelijk een vijfde plek gisteren waren we niet ontevreden. Maar Joey vond zelf dat het nog wel harder moest. Dus was het vandaag zaak om het ritme weer terug te vinden en een goede ronde neer te zetten. Na de race in de red bull rookies cup was het tijd voor een kwalificatie van maar liefst anderhalf uur. Joey had er weer zin in en wou graag laten zien wat hij in huis had.  Helaas pakte het anders zoals Joey en het team hadden gewild, want na één ronde te hebben gereden stopte Joey in de eerste bocht en bleek de radiateur lek tee zijn… Erg zuur want er had zoveel meer in kunnen zitten. Dit alles maakt dat Joey natuurlijk af was gezakt in de lijst, hij moet dan ook vanaf de 12e plek starten.

Wat een pech, snel vergeten en op naar morgen! Aanvang Race om 16.20 uur. U kunt de race live volgen via: https://livetiming.raceresults.nu/assen#screen-tracker

Later meer

Deel op social media: