Den Besten kent lastig Dutch TT weekend in Assen

Afgelopen weekend was het zo ver, deelname tijdens de TT in Assen. Het was weer een jaar geleden dat ik op Assen gereden had. Dat het een hele omschakeling is, was toen al duidelijk. Hoe zou het me nu af gaan?

IMG_7818

Door Joey Den Besten:

Kwalificaties
Eerste kwalificatie

Op donderdag werd de kwalificatie rond de klok van 5 gereden. Ik startte op de banden van Oostende, die nog goed waren. Gelijk nieuwe banden was toch onnodig omdat ik eerst een ritme moest vinden en wennen aan het brede asfalt. In tegenstelling tot vorig jaar ging het wennen me beter af. Het halfuurtje trainen benutte ik dan ook goed en kon 15 rondes maken. mijn laatste ronde was ook mijn snelste, het gevoel was wel ‘’oke’’ maar nog lang niet scherp genoeg. Voor de eerste training was het goed, vooral nadat bleek dat ik een 5e tijd had genoteerd.
De 2e kwalificatie was snel over. Op vers rubber ging ik de baan op, dat voelde best lekker. Goed grip en het omleggen ging wat makkelijker. Uitkomend uit de strubben schoot me rechtervoet van het stepje, wel vreemd want dat gebeurd nooit. Me gedachte ging uit naar een drupje olie oid. Even later was mijn ruitje nat maar de druppels bleven zitten, toen ik op mijn temperatuur keek werd al snel alles duidelijk. Me motor was 101 graden, gelijk zette ik hem aan de kant, bekeek de radiator en zag daar een gat zitten. Na 2 rondes was mijn kwalificatie ten eind. Ik zakte terug naar een 12e plaats.

Race-day
De hoop niet opgegeven.
QP2 Joey tt assen

Met een goede start had ik al snel zo 4 man te pakken. Alleen na enkele rondes verloor ik de aansluiting met de kopgroep, ik miste snelheid in de snelle bochten. Het aanremmen ging prima maar midcorner en uitkomen verloor ik veel snelheid. Gedurende race kon ik hier aan werken. Een leuke strijd ontstond tussen een Deen en mij. Wel een paar keer haalde hij me in voor de GT bocht, maar ik kwam er veel sneller uit en wist hem meteen weer terug te pakken. 3 achterblijvers gooide roet in het eten, ik moest van het gas en kon ze niet voorbij. Toen ik weer op gang moest komen werd ik ook nog eens door 2 rijders ingehaald, uiteindelijk finishte ik op een 10e plaats. De meters die ik miste van de 2e kwalificatie had ik goed kunnen gebruiken, ik was niet meer gewend om op zulke verfijnde circuits te rijden. het ging me lastig af. Een circuit zoals Oostende trekt me stiekem toch wel meer, ondanks mensen zeggen dat het gevaarlijk en eng is. Het heeft meer charmes en sensatie.

Zo zie je maar hoe snel je een totaal andere rijstijl aanmeet. Nu zal het even stil zijn tot de volgende race in Chimay die word verreden om 25 en 26 juli.

Deel op social media: