Leerzaam BSB weekend voor Joey Den Besten in de Superbike klasse

In het weekend van 1 en 2 oktober kwam het Performance Racing Team in actie tijdens het BSB evenement in Assen. Het team uit Hengelo Gld deed dit met coureur Joey Den Besten. Den Besten die normaal gesproken uitkomt op een Supersport 600 machine, ging voor dit weekend een voor hem nieuwe uitdaging aan en kwam tijdens het weekend in Assen uit op een Kawasaki ZX10R in de Superbike klasse.

bsb-onk-assen-2016-foto-henk-teerink-21

Voorafgaand aan het weekend had Joey samen met het team de Kawasaki aangepast zodat hij erop kon rijden. Joey en het team zagen dit weekend als een kans om eens te kijken hoe het Joey op een Superbike af zou gaan. Er werden dan ook geen doelen gesteld, gewoon lekker rijden en kijken hoe het ging. Afgezien dat de Superbike voor Joey nieuw was, was het voor Joey ook weer sinds hele lange tijd dat hij op het TT circuit van Assen reed.

Zaterdag kwalificatie 1
bsb-onk-assen-2016-foto-henk-teerink-16
Zaterdagmiddag stond de eerste kwalificatie op het programma. We waren allemaal erg benieuwd hoe het Joey af zou gaan. Joey moest duidelijk nog even wennen om op Assen te rijden en aan het vermogen van de dikke Superbike machine. Na mate de kwalificatie vorderde kon je zien dat het steeds beter ging. Helaas ging het aan het einde van de kwalificatie mis. Het blok van de Kawasaki plofte. Joey had met een 1.48.4 de 34e tijd te pakken Na de kwalificatie gingen Arno en Tonny keihard aan het werk om het reserve blok eronder te bouwen zodat Joey zondag ochtend in kwalificatie 2 zou kunnen starten.

Joey over zaterdag:Wat een geweld en power zo superbike! Het is een hele aanpassing om op Assen te rijden. Helaas einde van de training blok kapot. Arno en Tonny zijn druk bezig met de ombouw en dan gaan we het morgen nog eens proberen.’’

Zondag
Op zondag stond de tweede kwalificatie en een race op het programma.

Kwalificatie 2
bsb-onk-assen-2016-foto-henk-teerink-20
Al om 8.40 uur moest Joey de baan op voor zijn tweede kwalificatietraining. Vooraf wisten we natuurlijk dat dit tijdstip niet voor verbetering zou gaan zorgen. Na dat het blok er onder was gebouwd was het toch belangrijk dat Joey reed. Het was nog erg koud en er stond een straf windje.  Joey startte de wedstrijd vanaf een 34e plek.

Race
bsb-onk-assen-2016-foto-henk-teerink-25

Joey was vlot weg bij de start en wist wat naar voren te komen. Hij  had nog steeds moeilijk maar ondanks dat begon het vertrouwen toch te groeien. Joey proberen aansluiting te vinden bij de mannen die voor hem reden, dit lukte hem aardig. Joey wist de race als 29e te finishen. Gezien de omstandigheden en dat alles nieuw is, heeft Joey zich keurig weten te houden op een Superbike. Want makkelijk nee dat ging het hem zeker niet af.

Joey over het BSB weekend: ‘’ Ondanks het het opblazen van het motorblok en weinig rijtijd toch enorm genoten van het rijden op de superbike. Arno en Tonny hebben hard gewerkt zaterdag waardoor de motor zondag weer fris aan de start stond. Of dit nou mooier is dan het rijden op een supersport ben ik niet over uit maar sneller is het in ieder geval wel. Man wat een bak vermogen!!’’

Deel op social media: