Leerzame eerste dag voor Jorn Hamberg tijdens IDM op de Lausitzring

Jorn Hamberg komt dit weekend in actie tijdens het IDM Supersport kampioenschap op de Lausitzring. De coureur van het Performance Racing team neemt deel met een gaststart in dit sterke Duitse kampioenschap. Hamberg en het raceteam uit het Gelderse Hengelo, kunnen terugkijken op een leerzame eerste trainingsdag. 

Fotocredit: Henk Teerink

De eerste dag van de derde ronde van het IDM, stond traditiegetrouw in het teken van de vrije trainingen. Voor het Performance Racing stonden er twee trainingen van 25 minuten op het schema. Jorn Hamberg wilde deze trainingen aangrijpen om de baan te leren kennen en zijn ritme gestaagd op te bouwen. 

Om iets voor tien uur, ging het licht voor de eerste vrije training op groen. Voor Jorn Hamberg was het zaak de baan zo goed mogelijk te leren kennen. De Yamaha coureur wist langzaam zijn ritme op te bouwen. De snelste tijd die hij klokte, was een 1.50.6. Hiermee stond de coureur dertigste getraind. Het was een leerzame eerste sessie. Het bleek maar weer hoe erg hoog het niveau bij onze Oosterburen is. 

De tweede vrije training werd verreden in de middag. De weersomstandigheden waren uitstekend. Hamberg wilde graag weer een stapje voorwaarts maken. Evenals in de eerste training, wist hij twaalf ronden te rijden. Daarnaast wist Jorn zijn tijd met ruim 2 seconden te verbeteren. Een tijd van 1.48.9 was goed voor de éénendertigste plek. Een verbetering van zijn tijd, maar helaas geen plaatsen winst. 

Jorn Hamberg over zijn eerste dag: ‘’Ik kan over het algemeen terug kijken op een goede eerste dag. Het niveau is erg hoog en ik heb geprobeerd om de baan vandaag beter te leren kennen. Het was een leerzame dag en ik ben ervan overtuigd dat we morgen nog grote stappen vooruit kunnen gaan maken. 

Deel op social media: