Peformance Racing en Frank Gallagher geven visitekaartje af tijdens 2019 editie TT Isle of Man

Performance Racing Achterhoek heeft samen met de uit Manchester afkomstige Frank Gallager de roemruchte TT op het eiland Man verreden. Gedurende twee weken kwam het team in actie in de Superstock, Supersport en Superbike. Het behaalde goede resultaten en gaf haar visitekaartje af tijdens dit evenement.

 

Trainingsweek
Het Performance Racing team startte de trainingsweek met de eerste Supersport 600 training. Waar tijdens deze eerste trainingsavond de weersomstandigheden nog goed waren, sloeg het de dagen er na volledig om en werden de trainingen telkens geannuleerd. Dit was erg frustrerend omdat het team zich wel elke keer weer moest voorbereiden, waarna het dan op het laatste moment werd afgeblazen. Uiteindelijk kon het team de draad weer op gaan pakken tijdens de Superstock training. Tijdens deze sessie was het behoorlijk koud, maar ondanks dat wist Frank een knappe vierentwintigste tijd neer te zetten. Na de training bleek dat er hier en daar nog ruimte was voor verbetering. De vering werd onder handen genomen en ook aan de traction control werd gewerkt. Daarnaast was er een probleem met de tankinhoud van de motor. Hieraan had het team een behoorlijke klus. Daar hadden ze ook wel tijd voor, want er werd vier dagen niet geracet door slechte weersomstandigheden. Erg zuur, want zo was het moeilijk om een goed ritme op te bouwen. De week werd vervolgd met een eenentwintigste plaats in tweede Supersport training. Hiermee werd de trainingsweek afgesloten en kon het team zich gaan opmaken voor de raceweek.

 

RCphotos

RCphotos

Raceweek
Na de pech en tegenslagen van het weer, hoopte het team zonder problemen de raceweek te kunnen voltooien. Er werd begonnen met de Superstock race. Tijdens deze race kenden Frank en het Performance Racing team geen geluk en moesten met pech de wedstrijd opgeven. Dezelfde avond stond de eerste Supersport race op de planning. Het team en Frank wilden hierin wat goedmaken. Dit lukte met een mooie vijfentwintigste plek in de eerste race. Een prestatie van formaat. Na dagen van regen, werd Frank in de tweede Supersport wedstrijd negenendertigste. Dezelfde dag stond ook de Superstock race gepland. Frank wist in deze over drie ronden tellende spannende race, een sterke wedstrijd te rijden. Gallagher reed gedurende de race op een tweeëntwintigste plaats, waarna hij op het einde helaas nog twee plekken verloor. Het team en Frank waren superblij met deze prestatie en het gaf veel vertrouwen in aanloop naar de senior TT.

Senior TT
Na vele goede resultaten te hebben behaald, stond er op de laatste dag van de TT Isle of Man nog één missie te wachten, het volbrengen van de Senior TT. De Senior TT wordt gezien als de hoofdrace tijdens het evenement. Deze race wordt verreden over zes rondes van zestig kilometer. Hierbij wordt er uiteraard tussentijds getankt. Tijdens een bloedstollende race, wist Frank goed rond te komen. De Engelsman bouwde zijn race keurig op en wist zo de top twintig binnen te dringen. Galllagher kreeg het zelfs voor elkaar een tijdje de zestiende positie in handen te nemen. Helaas zakte hij terug, maar bleef binnen de top twintig. Dit hield hij bijna de hele race vol, maar zakte toch terug naar plaats twintig. Ondanks dat was het behalen van deze klassering een ongekende prestatie waar het team en Frank meer dan tevreden mee waren.

RCphotos

Wij als team willen alle sponsoren en andere mensen die het mogelijk hebben gemaakt om aan deze TT mee te doen bedanken voor hun steun. Zonder jullie steun hadden we hier nooit kunnen rijden en deze wereldprestatie neer kunnen zetten.

Deel op social media: