Caljouw en Bloemhard zijn ‘ready to race’ in aanloop naar Finse IRRC

Na de eerste wedstrijd in Hengelo staat ronde twee van het IRRC al te wachten. Het strijdtoneel is het oude grand prix circuit van Imatra in Finland. Virgil-Amber Bloemhard en Ilja Caljouw pakken na de thuisraces in Hengelo de draad weer op en zijn ‘ready to race.’

Na maandag om 7.30 uur te zijn thuisgekomen van het eiland Man, was de Performance Racing truck afgelopen dinsdag om 16.00 uur al weer op weg naar de ferry in Duitsland. Vanaf hier volgde er een reis van ruim dertig uur over zee, waarna het team vanochtend aan kwam in Helsinki om in drie uur tijd door te reizen naar het circuit nabij de stad Imatra.

Ilja Caljouw wil pieken in Finland
Met een behaalde negende en zevende plaats in Hengelo, staat Caljouw momenteel achtste in het IRRC Supersport kampioenschap. De Yamaha coureur gaat aankomend weekend proberen weer een mooi resultaat te behalen. Hopelijk kan hij hiermee binnen de top vijf van het kampioenschap komen. Vorig jaar behaalde Caljouw een tiende en achtste plek gedurende beide IRRC races. Dit resultaat wil hij dit jaar graag verbeteren.

Bloemhard wil goede lijn doorzetten op voor hem nieuw circuit
Met een twaalfde en vijfde plek staat Virgil-Amber Bloemhard momenteel vijfde in het IRRC kampioenschap. Deze prestatie is  boven verwachting en we kunnen dan ook wel stellen dat de Kawasaki coureur op de goede weg is. Dat hij snel leert op een voor hem nieuw circuit, liet hij zien in het Tsjechische Horice. Hier beleefde hij een goed weekend tijdens de races om het Tsjechisch kampioenschap. Virgil hoopt deze lijn door te kunnen zetten in Finland. Een eindklassering binnen de top acht zou geweldig zijn.

Het schema
Morgenavond staan er voor beide heren een aantal vrije trainingen gepland. Daarnaast heeft Virgil ook nog de nieuwkomerstraining en rijden de coureurs dit weekend ook in de open klasse van hun categorie. Zaterdag staan er twee kwalificaties en de eerste IRRC race op het programma. Op zondag zijn er twee open races en daarnaast nog de tweede IRRC race van het weekend.

Deel op social media: